Grootouders op het Plein in Den Haag

20 november 2016

img_2706-kopie img_2701kopie img_2704 img_2708

Grootouders verenigt u op het Plein in Den Haag! Elke 1e en 3e donderdag van de maand komt een groep grootouders bijeen op het Plein in Den Haag. De aftrap was 1 december 2016 om 15.00 uur, Marjan Minnesma van Urgenda was hierbij aanwezig, samen met Liesbeth van Tongeren (Groenlinks),  Eric Smaling (SP) én de Sint.

Insteek van ons samen komen is om onze parlementariërs in de Tweede Kamer een spiegel voor te houden. Een klimaat spiegel. Soms zelfs letterlijk. Als grootouders zullen wij hen scherp houden en wijzen op de drastische maatregelen die zij zullen moeten nemen, om een leefbare aarde voor onze kleinkinderen achter te kunnen laten. Die boodschap hebben Grootouders Joos, Irma en Jaap ook meegegeven tijdens de uitzending van Koffietijd op 5 januari 2016! Zie onderaan voor meer links in de media.

Ook de tweede en derde bijeenkomst waren er weer veel nieuwe grootouders, veel dank voor jullie komst! blijf het voort zeggen.

          

 

 

 

 

Elk samenkomen start om 15 uur en duurt ongeveer 45 minuten, waarbij we in een lange rij staan. Wij nodigen grootouders uit om kort iets te vertellen over zijn of haar betrokkenheid bij het klimaat. Uiteraard zijn suggesties voor (externe) sprekers altijd welkom! Na afloop drinken wij doorgaans gezamenlijk een kop koffie of thee. Dan kunnen we napraten, kennismaken en uiteraard verdere leuke plannen smeden. We gaan door tot de verkiezingen in maart en misschien nog langer.

Beluister hier het interview met Joos Ockels op Radio 1 (vanaf tussen 7.00-8.00 uur vanaf 52.20)
Beluister hier het interview met Marjan Minnesma op Radio 5
Beluister hier het interview met Lucas de Groot op Radio 4
Lees hier het artikel in NRC Handelsblad en hier in het Nederlands Dagblad.
Ook omroep Max had een reportage in Hallo Nederland over de Grootouders, bekijk het item hier

De volgende pleinbijeenkomsten in 2018 zijn: 

17 mei, 7 juni, 21 juni, 5 juli, 6 september, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 11 november, 15 november, 6 december en 20 december.

Altijd op dezelfde plek, dezelfde tijd.
Het Plein is goed bereikbaar met het OV, ook is er parkeergarage het PLEIN
Vragen? deze kunt u sturen naar info@grootoudersvoorhetklimaat.nl

schermafbeelding-2016-12-01-om-11-07-28

adm-veranderingGrootouders op het Plein in Den Haag