De grootouders

Grootouders voor het klimaat worden al door veel grootouders gesteund, hier ziet u wie er al meedoen. Doet u ook mee?  Hier kunt u uw foto insturen.

 • Julia
  Voor onze kleinkinderen
  1
  Aantal kleinkinderen:
 • Eliane Géron & René van der Luer
  Om onze kleinkinderen en kinderen elders een leefbare wereld achter te laten, zullen zeker ook wij, een generatie die de huidige problemen mede veroorzaakt heeft en nog veroorzaakt, alle zeilen moeten bijzetten. Het gaat daarbij niet alleen over het laaghangende fruit zoals zonnepanelen en windenergie (blijkt meestal toch nog hoogstamfruit te zijn voor velen), maar om de onderliggende oorzaak: het adagium van voortdurende groei als oplossing van de vele crises die er al zijn of op termijn zichtbaar zullen worden. Dus minder consumentisme, minder focus op financieel gewin en meer op de zaken die ons écht gelukkig maken. Wij brengen deze inzichten ook op onze kleinkinderen over.
  3
  Aantal kleinkinderen:
 • Paul Kuijper en Ada Keur
  Als we allemaal iets minder willen, zou dit al een groot verschil maken. Wij gaan ervoor. En genieten van onze kinderen en kleinkinderen .
  4
  Aantal kleinkinderen:
 • oma Neeltje
  Samen zullen we moeten zorgen voor een leefbare en bewoonbare aarde!
  bijna 4
  Aantal kleinkinderen:
 • Jan en Mike Castenmiller
  Er zijn wereldwijd rigoreuze maatregelen van overheden en ieder van ons nodig om de wereld leefbaar te houden. Voor ons lijken voorspellingen voor bijvoorbeeld 2050 en 2080 niet meer relevant. Maar we hebben het wel over een wereld waarin onze kleinkinderen dan als veertiger resp. gepensioneerde moeten kunnen leven. In willekeurige volgorde : stop dus met bio-industrie, eet geen/aanzienlijk minder vlees, via statiegeld-regeling naar verbod op plastic (verpakkingen), verminder gebruik fossiele brandstoffen, reduceer CO-2 uitstoot, etc. Alhoewel VN dit soort maatregelen op wereldschaal moet kunnen gaan nemen en de EU voor ons continent, zal NL hierin een voortrekkersrol moeten gaan vervullen ! En - last but not least - zet wereldwijd overbevolking op alle politieke agenda's.
  4
  Aantal kleinkinderen:
 • Hanneke Woerdeman
  Onze grote schatten (en wellicht daarna weer hun schatten..) moeten toch in een mooie wereld kunnen leven met gezonde lucht, gifvrije wateren en goede aarde, samen met de planten en de dieren. Wij gaan voor duurzaam!
  3
  Aantal kleinkinderen:
 • Anne Beeker
  Voor hun toekomst staan wij nu paraat
  4
  Aantal kleinkinderen:
 • Pauline Luijnenburg
  De hoogste tijd om meer te doen voor het klimaat
  2
  Aantal kleinkinderen:
 • Kittie
  Na'tuur'lijk kom ik op voor het milieu en mijn kleinkinderen.
  4
  Aantal kleinkinderen:

adm-veranderingDe grootouders