De Bilt / Bilthoven

Met een aantal actieve en enthousiaste grootouders zijn we begin juni 2023 gestart met een lokale groep van Grootouders voor het Klimaat De Bilt/Bilthoven en u bent van harte welkom om aan te sluiten!

Ons werkgebied is gemeente De Bilt (6 kernen), Den Dolder, Zeist en Bunnik.

Door demonstraties, educatie, voorleesacties, klimaatgesprekken, lezingen, voorlichting en samenwerking werken we aan politieke beïnvloeding, bevordering van klimaatbewustzijn en duurzame gedragsverandering.

Met overtuiging, zachte kracht en wijsheid motiveren wij onze generatiegenoten om op te staan en in actie te komen.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Campagne Stem voor alle kleinkinderen – Kies voor het Klimaat!
2 november 2023

In de aanloop naar de 2e Kamer Verkiezingen op 22 november zijn de Grootouders uit Bilthoven een paar keer de straat op gegaan om met mensen in gesprek te gaan en hen te vragen op een klimaatvriendelijke partij te stemmen.

Zo waren wij te vinden op de vrijdagmarkt op de Planetenbaan en hebben we flyers uitgedeeld bij Winkelcentrum Kwinkelier. We hebben veel mensen gesproken en een aantal nieuwe leden hebben zich aangemeld.

Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid Amsterdam
12 november 2023

Op 12 november hebben we met een aantal grootouders uit De Bilt/Bilthoven meegelopen met de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Grootouders uit het hele land verzamelden zich bij de Dominicuskerk, waar we aansloten bij het Familieblok (met kinderen en ouders).

Het was een bijzonder indrukwekkende actie waarbij wij als grootouders goed vertegenwoordigd waren. 85.000 mensen samen voor een goed klimaatbeleid! Oud & jong, veel kinderen en jongeren. Bezorgd, betrokken, liefdevol en hoopvol! Dit geluid kan door de politiek en door beleidsmakers niet meer genegeerd worden.

Allereerste Nieuwsbrief van Grootouders De Bilt/Bilthoven
oktober 2023

We hebben als lokale groep nu ook een eigen Nieuwsbrief! Op deze manier willen we onze aangesloten grootouders informeren en betrekken bij de activiteiten.

Inmiddels hebben we al 57 leden en we blijven gestaag groeien!

U kunt de Nieuwsbrief hier lezen.

Lezing Herman Wijffels in plaatselijke boekwinkel
25 oktober 2023

Met lokale groep De Bilt/Bilthoven aanwezig bij de lezing van onze Ambassadeur Herman Wijffels in plaatselijke boekwinkel. Hij brak een lans voor meer vrouwen-energie bij het aangaan van een nieuwe circulaire wereld voor een leefbare aarde voor toekomstige generaties. Een energie die ook mannen is bij te brengen en staat voor minder concurrentie en competitie en meer samenwerking.

Marianne Houkamp geeft lezing in de Woudkapel
8 oktober 2023

Op zondag 8 oktober heeft Marianne Houkamp een lezing gegeven in de Woudkapel over haar klimaatactivisme. De Woudkapel in Bilthoven is een ontmoetingsplaats voor bezinning en verdieping van spirituele en levensvragen. Tijdens de goed bezochte bijeenkomst vertelde Marianne wat haar raakt, beweegt en inspireert om zich in te zetten voor een leefbare aarde voor alle kleinkinderen. Tevens was er volop aandacht in de presentatie en na afloop voor de lokale groep van Grootouders voor het Klimaat in De Bilt/Bilthoven wat resulteerde in verscheidene nieuwe aanmeldingen.
Marianne Houkamp (67) is moeder, grootmoeder èn klimaatactivist. Na haar pensioen in 2022 wordt zij actief in de klimaatbeweging, voert actie met Extinction Rebellion en start in Bilthoven een lokale groep van Grootouders voor het Klimaat.

Ga naar de inhoud