Grootouders voor het Klimaat Amsterdam

 • Amsterdamse Grootouders hadden een inspirerend en enerverend weekend
  Op vrijdag 4 november kwamen 10 Grootouders bij elkaar in het prachtige Amsterdamse Schoolgebouw MidWest.
  We hebben met elkaar gedeeld wat ieders perspectief is op het klimaatprobleem, het persoonlijke beeld van een wenselijke toekomst voor Amsterdam en welke steentjes ieder kan bijdragen. Het is duidelijk dat zo’n ontmoeting in levende lijve helpt om de moed erin te houden.
  Wat deze bijeenkomst nog meer heeft opgeleverd:
  –    Het voedselbos Amstelland i.o. krijgt ondersteuning.
  –    De website 02025 (netwerkers van Amsterdamse koplopers in de energietranisitie) stond even in de schijnwerpers en reclame gemaakt voor
  –    twee interessante boeken: Greta Thunberg: het Klimaatboek, net uitgekomen en het nieuwste boek van Paul Hawken: Regeneration.
  –    Voor de Amsterdamse Grootouders in Amsterdam-Noord of in de regio Waterland is het volgende interessant:
  –    Op 8 november a.s. organiseert de Centrale Dorpenraad een bijeenkomst over het thema ‘Windenergie in Landelijk Noord’,We hebben afgesproken dat we in februari weer een bijeenkomst voor Amsterdamse Grootouders organiseren, dan op een lokatie in de Watergraafsmeer.
  Iedereen is welkom.
 • Wat de middag ook heeft opgeleverd: samen naar Schiphol Plaza, zaterdag 5 november meedoen met de demonstratie Krimp de Luchtvaart.
  De drempel om te gaan is toch lager als je dat met meerderen doet.
  Er waren veel Grootouders,  uit Amsterdam, Haarlem, de regio Zutphen en waarschijnlijk nog veel meer. Het is heel duidelijk dat het gewaardeerd wordt als we als senioren meedoen. We zagen veel duimpjes omhoog gaan.
  In het parool: ‘Meewarige blikken van reizigers als zaterdagochtend een lang lint demonstranten door de hal van Schiphol trekt. ‘
  Maar dat gold ook een beetje omgekeerd, een meewarige blik van ons naar de mensen met de rolkoffertjes: hebben ze het dan nog niet begrepen?
  De verschillende sprekers gaven heel duidelijk aan wat er mis is: waarom worden aan Schiphol en KLM niet dezelfde eisen gesteld als aan de rest van de grote bedrijven.
  Hier vind je een goed beeld van de demonstratie.
Ted AgesGrootouders voor het Klimaat Amsterdam