Grootouders voor het Klimaat Heiloo/Alkmaar

Klimaatalarm in Heiloo
Elke eerste maandag van de maand slaat Klimaat Alarm Heiloo groot alarm op het Stationsplein als overal om 12:00 de sirenes worden getest.
Er worden dan vooraf klimaatliederen gezongen veelal op teksten van Frank Edam, die op zijn gitaar voor de begeleiding zorgt. Van ‘Sla alarm voor het klimaat’ en ‘We weten het wel’ zijn youtube filmpjes gemaakt. Op die titels zijn ze ook te Googelen.
Hans de Man blaast op zijn hoorn met de sirenes mee een politieautoalarm, BE BE …  En dat boven op een parkeergarage die in strijd met de EU2005-fijnstof- norm is gebouwd. Dat is de wethouder van Duurzaamheid, Ronald Vennik, die er dit keer bij was, nog eens fijntjes voorgehouden: illegale infrastructuur.
Daar dreigt nu nog een Afslag naar de A9 bij te komen. Die is hier in Heiloo heilig verklaard in een volkomen achterhaald Verkeersplan. Want er zal toch eerst overeenkomstig het Klimaatakkoord een Regionale Mobiliteit Strategie (RMS) moeten komen. Op provinciaal niveau geland, maar in Heiloo tot nu toe ijskoud genegeerd. Een testcase. Alkmaar is op de hoogte en zou er als regionale centrum gemeente dwars tegenin moeten gaan.
Minder asfalt aub.
Ted AgesGrootouders voor het Klimaat Heiloo/Alkmaar