Grootouders voor het Klimaat Hilversum

Intro: Een filmpje gemaakt door Julian Fillekers, stagiair bij NH Nieuws, 14 maart 2021 (even naar beneden scrollen op de pagina die zich opent).

De Hilversumse groep bestaat tot nu toe vooral uit Bea en Jogchum Kooi, de twee initiatiefnemers, soms aangevuld met Yohanna of Ellen. Met regelmaat sturen we een nieuwsbrief naar 15+  emailadressen. Wil je ook meedoen of op de hoogte blijven van onze acties laat ons dat dan even weten via het contactformulier.

Lees hier onze voorgeschiedenis.

Recente activiteiten:

  • We kregen we een bekeuring omdat we onze bakfiets bij stemlokaal Raadhuis hadden neergezet. We schreven die dag de volgende reactie die breed werd verspreid. De krant reageerde dezelfde dag ook nog. Op voorstel van de wethouder werden we uitgenodigd voor een gesprek. Daarna werd de bekeuring geseponeerd.

  • Op 3 april deed Jogchum Kooi mee aan de City Run in Hilversum. In aangepaste kleding, begeleid door een frisse hagelbui.

  • Op 7 april verscheen PAX Magazine met op de achterkant een stukje over Bea en Jogchum Kooi. Klimaat en Vrede, met uitleg over de Grootouders voor het Klimaat. Bij een latere bijeenkomst mochten we ook nog een korte toelichting geven op ons werk. Daar vertelden we dat naar onze mening Klimaat en Vrede hand in hand gaan. Na afloop werd een groepsfoto gemaakt. Daarbij kreeg Jogchum de penning die ICAN ontving als aandenken aan de hun toegekende “Nobelprijs voor de Vrede” aangereikt (foto: Julian Fillekers). Onze strookjes met QR-codes kwamen daar goed van pas.
  • We schreven 2 brieven naar de leden van de gemeenteraden. De ene brief naar de 37 leden van de formele gemeenteraad. De andere naar de 20 leden van de kindergemeenteraad. De verbinding tussen beide brieven is ons boekje “Lieve kleinkinderen”.
Ted AgesGrootouders voor het Klimaat Hilversum