Grootouders voor het Klimaat Zeeland

In 2021 is een Zeeuwse groep Grootouders voor het Klimaat van start gegaan. Wil je in contact komen, gebruik dan het contactformulier en richt je tot de Zeeuwse groep.

 • 30 oktober 2023 – Actie film CO2-budget
  In de Zeeuwse Klimaatweek van 30 oktober tot en met 5 november 2023 vertonen de Grootouders in CineCity Terneuzen (1 november) en CineCity Vlissingen (2 november) de documentaire over het CO2-budget. Hoeveel CO2 kunnen we nog uitstoten, willen we de mondiale temperatuurverhoging beperken tot 1,5 graad? Hoeveel CO2 verbruiken wij? Hoeveel CO2 mogen we nog verbruiken? En als dit niet lukt, wat dan? Hoe leven we dan verder? Minder vliegen en minder vlees eten zijn de bekende voorbeelden. Maar is dat genoeg? De film laat inspirerende voorbeelden zien. Voor en na de film is er discussie met de bezoekers. Lees het Persbericht.
 • 20 september 2023 – Actie strandtekening
  Op 20 september van 9:00 tot 12:00 uur (bij slecht weer op 23 september van 13:00 tot 16:00 uur) maken de Grootouders voor het Klimaat in Zeeland in Vlissingen een grote strandtekening ‘De aarde staat in brand’. Letterlijk, met grote branden in Canada en in de landen rond de Middellandse Zee. Maar ook figuurlijk. De gevolgen van klimaatverandering laten zich steeds meer gelden. De strandtekening is daarom een serieuze cartoon die schreeuwt om aandacht en zorg voor onze planeet. We willen een leefbare aarde voor alle kleinkinderen. Lees het Persbericht.
 • Lees in het verslag van 31 mei hoe het verder is gegaan.
 • 31 mei 2023 – Hoe nu verder?
  Het is de kunst om ook binnen de groep Zeeuwse Grootouders actief te blijven en om de grote groep ouders die met onze idealen sympathiseren te verleiden om ook hun stem te laten horen.  Hierover praten we verder op woensdagmiddag 31 mei 2023 in de Zeeuwse bibliotheek, aanvang 13.30 uur.

Programma 31 mei 2023

  1. Welkom
  2. Inleiding over de “Toekomst van de Zeeuwse industrie” door Roel  Adriaansens,  gevolgd door Informatie over de vele overleggen met de bedrijven, TNO, de ministeries , de provincie en het overleg van 23 mei met de formateur voor GS
  3. “Boost your impact“, korte presentatie door Ad Phernambucq over onder meer onze private CO2-voetafdruk
  4. Gesprekken over de Regionale Energiestrategie, door Peter Dirkson / Roel Adriaansens / Martin Westerveld
  5. Voorlezen voor kinderen en andere jongeren activiteiten, door Reina Heidema
  6. Inventarisatie van wat er in Zeeland nog meer gebeurt, door de zaal (= Grootouders, Jonge Klimaatbeweging, Groene Kerken etc.)
  7. Klimaat Noodklok
  8. Vooruitblik , o.a. klimaatweek 30 en 31 oktober
  9. Organisatie Zeeuwse Grootouders
  10. Sluiting (streeftijd 16.00 uur)
Ted AgesGrootouders voor het Klimaat Zeeland