Atlas van de klimaatverandering

15 maart 2023

Hoe actueel kan een boek zijn? Inmiddels komen we er echt niet meer onderuit. De klimaatverandering is een feit! Maar wat betekent dit nu voor de kinderen, die ook met dit probleem worden opgezadeld?

Dat is te lezen in dit fantastisch beeldende boek van Dan Hooke die het voor elkaar heeft gekregen om op een indrukwekkende manier te schrijven over de belevingswereld van de kinderen in ‘Atlas van de klimaatverandering.’

De Leesclub van Alles. Welke landen stoten het meeste CO2 uit? Welke steden krijgen te maken met de zeespiegelstijging? Hoe ziet het poolijs er over tien jaar uit? En welke landen maken op een slimme manier gebruik van duurzame energiebronnen?

Begrijp de oorzaken van klimaatverandering, van fossiele brandstoffen en landbouw tot mode. Bekijk de impact van klimaatverandering, zoals opwarming van de aarde en extreem weer. En ontdek wat jij kunt doen om de impact van klimaat- verandering te verminderen.

Deze unieke atlas is perfect leesvoer voor alle (jonge) klimaatactivisten: boordevol feiten en cijfers en met meer dan 30 kaarten.


Atlas van de klimaatverandering
Wat er gebeurt – Wat jij kunt doen

Auteur: Dan Hooke
Vertaling: Sylvie Hoyink
Uitgeverij: Van Hol-kema & Warendorf, 2021
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Ted AgesAtlas van de klimaatverandering