24 juni: Dag van de Urgentie

24 juni: Dag van de Urgentie

Grootouders voor het Klimaat roept 24 juni uit tot Dag van de Urgentie.
Op 24 juni 2015 sprak de rechter het eerste Urgenda-vonnis uit. Later is dit vonnis door zowel het gerechtshof als de Hoge Raad bevestigd. Wat toen al urgent was is het nu nog steeds!

Hoge Raad Foto Anp
Leden Van De Hoge Raad Voorafgaand Aan Het Urgenda-Vonnis. Foto: Anp

Het tempo bij de voorgenomen en ingezette maatregelen is veel te laag. Zo redden we het niet. De vereiste reductie van CO2 in 2030 niet. En een veilige toekomst van onze kleinkinderen ook niet.

Daarom roepen we de regering op tot meer urgentie. Het plan van Minister Jetten gaat in de goede richting. Maar het gevoel van absolute urgentie ontbreekt nog steeds. Wij willen daden zien en feiten horen! Rutte, spreek de bevolking toe!

Met die oproep staan we op 24 juni van 12.00 uur – 13.00 uur bij de Hoge Raad. Met die steun in de rug spreken we de regering aan.

Oproep: Kom ook op vrijdag 24 juni van 12.00 uur – 13.00 uur naar het gebouw van de Hoge Raad, Korte Voorhout 8 in Den Haag.

 

Deel
Deel

Lees andere artikelen

19 juli 2024
Interview Philip Beekman met Duurzaam investeren
10 juli 2024
Het klimaat is niet links of rechts. Energiegemeenschappen van burgers*, hebben volgens Europa het volste recht hun eigen energie te...
5 juli 2024
De Pleindemonstratie op 4 juli startte met de bekende Grootouders-flashmob met begeleiding door enthousiaste musici. Daarna ontvingen we onze gast...
Ga naar de inhoud