Protest tegen fossiele subsidies en arrestaties

Protest tegen fossiele subsidies en arrestaties

Zaterdag 28 januari voert Extinction Rebellion opnieuw een blokkade uit van de A12 in Den Haag. Aan deze blokkade doen mensen mee die zijn getraind in geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. Deze blokkade is gericht tegen de ‘fossiele subsidies’ die de overheid elk jaar nog verstrekt voor een bedrag van € 17,5 miljard. Als Grootouders voor het Klimaat hebben wij ons daar eerder ook tegen uitgesproken. Wij onderschrijven deze eis. Lees ook onze Persverklaring.

Alg A12Parallel aan de XR-actie houdt Fossiel Vrij een demonstratie: hun mensen laten zaterdag op een afstandje van de blokkade hun steun zien voor de inhoud van het protest – samen met onder andere de directeuren van organisaties als Oxfam, Urgenda en Milieudefensie. Waarnemers van Amnesty International zijn aanwezig om te kijken of het recht op demonstratie niet geschonden wordt. De preventieve arrestatie van XR-activisten geeft aan dat daar alle reden toe is. Ook Grootouders voor het Klimaat spreekt zich uit voor deelname aan deze ‘simultaan demonstratie’.  Aanmelden kan via de site van Fossiel Vrij.

Voor deze demonstratie wordt om 12.00 uur verzameld bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer, Prins Clauslaan 3, ten noorden van station Den Haag Centraal.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

19 juli 2024
Interview Philip Beekman met Duurzaam investeren
10 juli 2024
Het klimaat is niet links of rechts. Energiegemeenschappen van burgers*, hebben volgens Europa het volste recht hun eigen energie te...
5 juli 2024
De Pleindemonstratie op 4 juli startte met de bekende Grootouders-flashmob met begeleiding door enthousiaste musici. Daarna ontvingen we onze gast...
Ga naar de inhoud