Actie tegen fossiele reclame

Actie tegen fossiele reclame

Van fossielvrij.nl kregen we de uitnodiging om mee te doen aan een campagne in september. We willen dit met name onder de aandacht brengen van onze lokale afdelingen.
Om verdere groei van fossiel brandstofverbruik te voorkomen moet de EU fossiele reclames verbieden, zoals ook reclame voor roken is verboden. Dit najaar kunnen wij dit onderwerp op de officiële agenda zetten. Voor het Europees Burger Initiatief (ECI) zijn 1 miljoen Europese handtekeningen nodig vóór 4 oktober.
Daarom willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan de Europese campagne in september. Het doel is om zo veel mogelijk handtekeningen op te halen, online en op straat. Ondertussen laten we het publiek zien dat fossiel en fossiele reclame heel schadelijk is en dat reclame bijdraagt aan misleiding en ongebreidelde consumptie wat de aarde verder aantast. Zo steunen we de Europese campagne, maar voeren we ook de druk op om Nederlandse gemeenteraden fossiele reclame te laten verbieden!

Actietour tegen fossiele reclame: doe je mee?
Voor het European Citizens’ Initiative (ECI) is een Europese actieweek uitgeroepen van 10 tot 17 september. Fossielvrij en de partners gaan in deze week een tour langs verschillende gemeenten maken met ons team en we komen graag ook bij jullie langs. De exacte data wanneer Fossielvrij jouw gemeente bezoekt ligt dus nog open! Graag stemmen we deze met jou(w groep) af. Kom naar een van onze actiebriefingen:

Hier bespreken we de campagne, hoe je mee kan doen en wat je van ons kan verwachten. Nodig andere geïnteresseerden ook uit! Kijk voor doorstuurberichtjes en de uitgebreide actiehandleiding hier.

Actie: wat gaan we doen?
Met een leeg vel, wat tape en stiften gaan we reclames in de openbare ruimte bezoeken, tijdelijk afplakken en omtoveren tot een creatief tekenblok voor voorbijgangers. Met de vraag ‘Wat zou je hier willen zien in plaats van een reclame?’ vragen we aandacht voor de ruimte die reclame krijgt in onze openbare ruimte. Dit levert leuke, positieve reacties op en een interessante opening voor een praatje over onze campagne.

Plaatje Voor Bij Doorstuurbericht Rechthoek

Deel
Deel

Lees andere artikelen

15 februari 2024
Op 15 februari 2024 waren Dieuwertje Wallaart en Lucas Jansen van de Jonge Klimaat Beweging te gast bij de Pleindemonstratie....
13 februari 2024
Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als,...
11 februari 2024
We zijn verheugd over het bericht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat zij met hun beleggingen voor 97 % uit...
Ga naar de inhoud