Almere – Wind en Zon voor Iedereen
Afgelopen
Afgelopen

Almere – Wind en Zon voor Iedereen

22 mei 2024
20:00
De Goede Rede (Dirk Visserzaal), Kerkgracht 60, 1354AM Almere
Affiche Wind en zon voor Iedereen beed

De omschakeling naar een duurzame economie is een grote en belangrijke opgave voor de door ons gewenste energietransitie.

Wij als grootouders en burgers willen ook zelf verantwoordelijkheid nemen. We gaan meehelpen bij de verduurzaming van de energievoorziening voor burgers en kleine bedrijven door zelf stroom op te wekken. Deze stroom gaan we via een energiecoöperatie rechtstreeks aan de leden van die coöperatie leveren. Dit gebeurt zonder winstoogmerk en behoort volgens ons ook belastingvrij te zijn, we oogsten die stroom namelijk zelf!

Om dit te bereiken gaan wij ons, in nauwe samenwerking met de Almeerse energiecoöperaties De Groene Reus en Almeerse Wind en andere energiecoöperaties in Nederland inzetten voor verandering van wet en regelgeving zodat zelf opgewekte energie zonder belastingen en winst aan de aangesloten burgers geleverd kan worden.

Bovendien hebben wij ook zelf een burgercoöperatie opgericht, die voor iedereen toegankelijk is en waarmee we laten zien dat er grote maatschappelijke behoefte is aan directe levering van duurzame energie zonder winstoogmerk.

Op woensdagavond 22 mei 2023 zal de campagne door de initiatiefnemers voorgesteld worden en aansluitend gaan wij daarover in gesprek met de toehoorders.

De avond is gratis toegankelijk en is open voor alle belangstellenden.

Sprekers zijn Philip Beekman en Dick van Elk, beiden actief voor deze Campagne van Grootouders voor het Klimaat.

Deze bijeenkomst houden we van 20.00 (inloop 19.30) tot 22.00 uur in: De Goede Rede (Dirk Visserzaal), Kerkgracht 60, 1354AM Almere.

Aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmelden

Helaas, je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

Locatie

De Goede Rede (Dirk Visserzaal), Kerkgracht 60, 1354AM Almere
Ga naar de inhoud