Rotterdam: Voorlichting Wind en Zon voor Iedereen
Afgelopen
Afgelopen

Rotterdam: Voorlichting Wind en Zon voor Iedereen

13 februari 2024
19:15
Post West, Tidemanstraat 80, Rotterdam
Flyer Rotterdam Wind En Zon Voor Iedereen
Flyer Rotterdam Wind En Zon Voor Iedereen

Duurzame energie van zon en wind betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen? Dat kan! Samen kunnen we dat voor elkaar krijgen. In onze eigen energiecoöperatie. Dus zonder winsten!

Het klimaat verandert en samen kunnen we de transitie naar een duurzame energievoorziening versnellen. Ondanks lage kosten voor opwekking van duurzame energie betalen we hoge tarieven aan de (vaak buitenlandse) energieleveranciers. Mensen die zijn aangesloten bij een energiecoöperatie delen soms mee in de opbrengsten van een zonnepark of windmolen, maar betalen nog steeds hoge marktprijzen. Maar meer dan de helft van de huishoudens in Nederland valt daarbuiten.

Door zelf stroom op te wekken via energiecoöperaties en deze stroom zonder winstoogmerk aan leden en klanten te leveren, nemen we de energievoorziening in eigen hand, betalen we redelijke tarieven en kunnen we zo de transitie versnellen. Voor alle burgers en kleine bedrijven, overal in Nederland, moet er gelegenheid komen om zeggenschap te krijgen over en te profiteren van duurzame energie tegen lage kosten.

Op deze avond is er een presentatie van Dick van Elk over oprichten van een eigen energiecoöperatie. Daarna kunnen mensen vragen stellen. Iedereen die wil, kan deelnemen voor 1 euro per jaar. Zodra we met 40.000 deelnemers zijn in het land, kan de overheid er niet meer omheen: de overstap naar duurzame energie tegen kostprijs, zonder winstoogmerk, moet dan voor iedereen mogelijk zijn. Iedereen is welkom. Vraag gerust je kinderen, buren, vrienden of collega’s om mee te komen. Grootouders voor het klimaat is een groeiende beweging, met al meer dan 30 plaatselijke of regionale afdelingen in Nederland. Oók in Rotterdam is een actieve groep. Meer informatie op www.grootoudersvoorhetklimaat.nl en via de QR-code.

Locatie

Post West, Tidemanstraat 80, Rotterdam
Ga naar de inhoud