Op Maandag 16 december hield Marleen Onwezen een webinar over de eiwittransitie.
U kunt de videoregistratie van dit webinar bekijken op ons Youtubekanaal via de link hieronder:
Ter sprake kwam een groot aantal onderwerpen die te maken hebben met ons voedselsysteem, de invloed van ons eetgedrag op klimaat en milieu, en wat wetenschappelijk onderzoek ons leert over beïnvloeding van consumenten op dit gebied.
Hoe kunnen wij met wat we eten bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen?
Marleen neemt ons mee op deze zoektocht.
De volgende vragen staan daarbij centraal:
- Wat is eiwittransitie en wat is de context daarvan?
- Wat zijn de bewuste en onbewuste drijfveren van ons eetgedrag?
- Wat zijn effectieve interventies om mensen te bewegen andere eiwitbronnen te eten?
Dr. Marleen Onwezen is sinds maart 2024 bijzonder hoogleraar gedragseconomie aan Wageningen University & Research bij de groep Marketing en Consumentengedrag:
‘Hoe kan de gedragseconomie bijdragen aan de ondersteuning van consumenten bij het maken van duurzamere keuzes’.
Wil je meer weten over dit onderwerp? Onlangs verscheen het boek ‘Boter, kaas en havermelk’ (uitgeverij het Spectrum, ISBN 99789000394104) door Joris Lohman. Het geeft een compleet overzicht van alle aspecten die met ons voedselsysteem te maken hebben, van boer tot supermarkt, van soja-plantages in Brazilië tot precisie-fermentatie en kunstvlees. Een aanrader!