Webinar “De verkiezingsprogramma’s over energie en klimaat”
Afgelopen
Afgelopen

Webinar “De verkiezingsprogramma’s over energie en klimaat”

6 november 2023
19:30
Online

Ons eerstkomende webinar is op maandag 6 november, 19.30 uur. De meeste politieke partijen nemen klimaatverandering serieus en besteden ruim aandacht aan wat er volgens hen moet gebeuren met de energietransitie en andere maatregelen om klimaatverandering te stoppen.

Maar wat beloven ze nu precies? En hoe effectief zijn hun plannen nu eigenlijk? En hoe kom je als kiezer te weten bij welke partij een leefbaar klimaat voor je kleinkinderen in de beste handen is?

De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie NVDE, de vereniging van bedrijven in de duurzame energiesector, heeft de plannen in de diverse verkiezingsprogramma’s naast elkaar gezet. Olof van der Gaag, voorzitter van de NVDE, zal in het webinar deze vergelijking bespreken.

Bekijk dit webinar:

Olof van der Gaag is sinds vorig jaar voorzitter van de NVDE. Daarvoor was hij zes jaar directeur van deze vereniging, na een aantal jaren in diverse functies bij Natuur en Milieu te hebben gewerkt. Van 1998-2007 was hij fractiemedewerker van GroenLinks in de Tweede Kamer.

Op welke partij gaat u stemmen?

De meeste politieke partijen nemen klimaatverandering serieus en besteden ruim aandacht aan wat er volgens hen moet gebeuren met de energietransitie en andere maatregelen om klimaatverandering te stoppen. Maar wat beloven ze nu precies? En hoe effectief zijn hun plannen nu eigenlijk? En hoe kom je als kiezer te weten bij welke partij een leefbaar klimaat voor je kleinkinderen in de beste handen is?

Er is hulp beschikbaar. De volgende vergelijkingen van verkiezingsprogramma’s en kieswijzers zijn beschikbaar.

Ga naar de inhoud