Webinar: “Een beter klimaat begint niet bij jezelf”
Afgelopen
Afgelopen

Webinar: “Een beter klimaat begint niet bij jezelf”

17 mei 2022
19:30
Online

Op dinsdag 17 mei 19.30-20.30 uur, organiseerden we een webinar met Jaap Tielbeke, journalist en schrijver, met als titel “Een beter klimaat begint niet bij jezelf”. Dit naar aanleiding van zijn boek “Een beter milieu begint niet bij jezelf”, dat hij in 2020 publiceerde en waarin hij de mythes doorprikt die het huidige klimaatdebat in de greep houden. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering begint bij de politiek.

Je kunt het webinar hier nog eens bekijken:

En dit is de presentatie van Jaap Tielbeke.

Jaap Tielbeke (1989) studeerde Filosofie en Internationale Betrekkingen. Hij werkt als freelance journalist en schrijft over internationale thema’s. Jaap liep stage bij De Correspondent en is redacteur bij de Groene Amsterdammer, waarvoor hij veel schrijft over duurzaamheid, milieu en klimaat.

Hij publiceerde recent het boek “We waren gewaarschuwd” (zie ook korte boekbespreking onder ”boeken voor volwassenen”), waarin hij de publicatie van het rapport van de Club van Rome, Grenzen aan de Groei, nu 50 jaar geleden, aangrijpt om te beschrijven hoeveel indruk dat destijds maakte en hoe die boodschap daarna weer is vergeten.

We Waren Gewaarschuwd Boekomslag.                Een Beter Milieu Boekomslag

Ga naar de inhoud