Webinar “Hoe kunnen we wél onder de 1,5 graad blijven?”
Afgelopen
Afgelopen

Webinar “Hoe kunnen we wél onder de 1,5 graad blijven?”

21 september 2022
19:30
Online
Kornelis Blok

Op woensdag 21 september 2022 van 19.30 – 20.30 uur zal prof. dr. Kornelis Blok, Hoogleraar Energiesysteemanalyse aan de TU Delft, spreken over de vraag “Hoe kunnen we wél onder de 1,5 graad blijven – wat is daarvoor nodig?”

Er is veel somberheid over het niet dreigen te halen van de doelen die in het Parijs Akkoord van 2015 zijn opgenomen (de mondiale opwarming beperken tot “ruim onder de 2 graden” en zo mogelijk tot onder de 1,5 graad).

Kornelis Blok zal bespreken hoe wij wel onder die 1,5 graad opwarming kunnen blijven en wat daarvoor aan maatregelen nodig is. Daarbij zal hij ook inzicht geven in wat de bijdragen van diverse energiebronnen en andere ingrepen kan zijn.

Bekijk de presentatie van Kornelis Blok.


Kornelis Blok heeft een grote bijdrage geleverd aan de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Hij was een van de oprichters en tevens wetenschappelijk directeur van het adviesbureau Ecofys, dat veel overheden en bedrijven in Europa adviseerde over klimaatbeleid en de transitie naar duurzame energie. Inmiddels is dit bureau onderdeel geworden van het Amerikaanse bureau Guidehouse. 

Hij heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam en heeft als auteur bijgedragen aan diverse rapporten van IPCC, het Intergovernmental Panel on Climate Change van de VN.  

Kornelis Blok is inmiddels grootvader van 7 kleinkinderen. Meer persoonlijke informatie is hier te vinden.

 

Ga naar de inhoud