Webinar Klimaatrechtvaardigheid
Afgelopen
Afgelopen

Webinar Klimaatrechtvaardigheid

29 september 2021
19:30
Online
Climate Justice|Alexander de Roo|Andro Bottse

Op woensdag 29 september om 19.30 uur wachtte ons weer een interessant webinar. Dit keer gaat het over Klimaatrechtvaardigheid.

Kijk het webinar hier terug:


Daarin staan de vragen centraal wat de overheid doet om de energietransitie eerlijk te laten verlopen en welke rol burgers zelf kunnen spelen. Belangrijk uitgangspunt is dat de energietransitie niet mag leiden tot een grotere tweedeling in de maatschappij.

Alexander de Roo en Andro Bottse zullen voor ons het landelijke en het lokale perspectief belichten.

Alexander De Roo 2009
Alexander De Roo


Alexander de Roo zal in zijn kritische analyse van de landelijke aanpak, de overheid maar ook de milieubewegingen niet sparen en laten zien dat er een hoopvol alternatief is voor de huidige aanpak.
Andro Bottse schetst hoe een coöperatie in een wijk in Amsterdam Zuid-Oost burgers betrekt bij de transitie en wat er nodig is om dit succesvol te doen.

Andro Bottse 610X380 1
Andro Bottse

Alexander de Roo was medeoprichter van GroenLinks en vertegenwoordigde deze partij in het Europees Parlement. Op dit moment is hij voorzitter van de afdeling Renkum van GroenLinks en onbezoldigd voorzitter van de Vereniging Basisinkomen.nl
Andro Bottse is bestuurslid bij de stichting CoForce. Deze stichting ondersteunt duurzaamheidsacties van onderop. Andro is tevens docent bij de HvA, business campus en ondernemer.

Dit webinar is een samenwerkingsproject van de Grootouders voor het Klimaat en de Green Office van de Hogeschool van Amsterdam (GO HvA).

 

Ga naar de inhoud