Webinar Psychologie en Klimaatverandering
Afgelopen
Afgelopen

Webinar Psychologie en Klimaatverandering

28 februari 2023
19:30
Online
Professor Linda Steg

Op dinsdag 28 februari van 19.30-20.30 sprak prof. Linda Steg, hoogleraar omgevingspsychologie, over psychologie en klimaatverandering.

Het tegengaan van klimaatverandering is niet alleen een kwestie van technische ingrepen. De risico’s van klimaatverandering kunnen ook worden beperkt als mensen ander gedrag gaan vertonen om klimaatverandering tegen te gaan of om zich beter te beschermen tegen de negatieve gevolgen van klimaatverandering. In deze presentatie zal Linda Steg ingaan op welke factoren invloed hebben op dat gedrag en op acceptatie van nieuw beleid.

 

Linda Steg is hoogleraar Omgevingspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek richt zich op het verklaren en veranderen van milieurelevant gedrag, waaronder gedrag in relatie tot klimaatverandering, en op acceptatie van beleid, duurzame technologie, en systeemveranderingen. Ze heeft meegeschreven aan het laatste rapport van IPCC over maatregelen om klimaatverandering te voorkomen uit 2022, waarin voor het eerst de kennis over gedragsverandering is gebundeld. Ook schreef ze mee aan een eerder IPCC rapport over de vraag hoe de opwarming onder de 1,5 graad kan worden gehouden. Voor meer informatie zie https://www.nwo.nl/ik-ben-niet-zo-van-het-opgeheven-vingertje

Zie ook twee interviews met haar in Follow the Money en de Groene.

Ga naar de inhoud