Webinar Regionale Energiestrategieën
Afgelopen
Afgelopen

Webinar Regionale Energiestrategieën

8 juni 2021
19:30
Online
Screen Shot 2021-05-21 at 11.57.59|Kristel Lammers|151910BA-DA55-46D6-8360-8ECEA712BFEA

Terugkijken webinar over de Regionale Energiestrategie (RES) van 8 juni 2021

Met: Kristel Lammers, directeur Nationaal Programma RES, en Ingrid Lether, lid van het burgerpanel van de RES voor de regio Food Valley. 

Bekijk het webinar:

Bekijk de presentatie van Kristel Lammers.
En de presentatie van Ingrid Lether.

Kristel Lammers
Kristel Lammers

Eén van de afspraken in het Klimaatakkoord is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? Zijn de plekken maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaarScreen Shot 2021 05 21 At 11.57.59

In een RES beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. Die keuzes hebben invloed op onze leefomgeving. Waar passen de ideeën voor zonne- en windenergie in de ruimte? Past het op het energienet? En zijn de plekken maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaar? Het vraagt een zorgvuldige afweging die de regio’s samen maken met maatschappelijke partijen, ondernemers en inwoners. De 30 energieregio’s in Nederland moeten op 1 juni een conceptversie van hun RES  hebben. 

In het webinar wordt allereerst belicht wat een RES precies behelst, wat de doelstellingen ervan zijn en waar de RES-regio’s nu staan. Hierna volgt een presentatie waarin wordt aangegeven of, en zo ja onder welke voorwaarden, een RES tot stand kan komen met betrokkenheid van en draagvlak bij overheden, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en burgers. Na de 2 presentaties is er voldoende tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Ingrid Lether
Ingrid Lether

 

Ga naar de inhoud