Webinar: Wind en Zon zijn van ons!

Webinar: Wind en Zon zijn van ons!

12 december 2023
19:30
Online

Ondanks de lage kosten van opwek van duurzame energie betalen we hoge tarieven aan de (vaak buitenlandse) energieleveranciers. De lokale gemeenschap wordt geconfronteerd met plannen voor windmolens of zonnevelden zonder dat ze er veel over te zeggen heeft en zonder van de opbrengsten te kunnen profiteren. Dat moet anders.

Door zelf stroom op te wekken of warmte te leveren via energie coöperaties en nieuw te vormen energiegemeenschappen en deze energie tegen “kostprijs-plus” aan huishoudens en kleine bedrijven te leveren (“energiedelen”), nemen we de energievoorziening in eigen hand, betalen we redelijke tarieven en versnellen we de energietransitie. De huidige situatie met zo’n 2 miljoen huishoudens (van de 8 miljoen) met zonnepanelen op dak en zo’n 125000 leden van energie coöperaties is nog lang niet voldoende om dit systeem voor iedereen beschikbaar te krijgen.

Over dit initiatief van Grootouders voor het Klimaat, in samenwerking met de koepel van energie coöperaties Energie Samen, gaat het volgende webinar op 12 december van 19.30 – 20.30 uur.

Aanmelden voor dit webinar

Je kunt je tot 24 uur voor aanvang opgeven met onderstaand formulier.

Het webinar wordt opgenomen en zal enkele dagen na afloop te zien zijn op deze website en op ons Youtubekanaal.

Sprekers

Bert Metz, lid van het stichtingsbestuur van Grootouders voor het Klimaat met de portefeuille Klimaatbeleid, zal uiteenzetten wat we, samen met anderen, doen om de benodigde wijzigingen van wet- en regelgeving te realiseren.

Bert Metz
Bert Metz

Philip Beekman, penningmeester van het stichtingsbestuur van Grootouders voor het Klimaat, zal ingaan op het oprichten van een energie coöperatie die, met steun van zoveel mogelijk leden, zal ijveren voor invoering van zelflevering en energiedelen voor iedereen.

Philip Beekman
Philip Beekman

Schrijf je in voor dit webinar

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ga naar de inhoud