Bezorgde Brieven

Bezorgde Brieven

Grootouder voor het Klimaat Jan Terlouw en Marjan Minnesma schreven elkaar brieven over hun zorgen over de steeds snellere klimaatverandering, over de bedreiging van de natuur en de mensheid. Verwacht in dit nieuwe boek geen doemberichten. Met veel kennis van zaken komen ze met mogelijke en haalbare oplossingen, alternatieven die milieuvervuiling kunnen tegengaan, nieuwe energiebronnen en een andere aanpak van de problemen tot nu toe. Twee gedreven mensen die het opnemen voor hun kinderen en kleinkinderen en willen laten zien hoe het klimaat een allesbepalende rol speelt voor een leefbare toekomst. Deze aanstekelijke, inventieve en uitdagende briefwisseling is in de boekwinkel verkrijgbaar.

Minnesma: “Het zou al een enorme vooruitgang zijn als de nieuwe regering straks bij elke beslissing kijkt of die past binnen de eis en wens om onder de 1,5 graad opwarming wereldwijd te blijven.” Dan zouden er geen snelwegen worden gebouwd ten koste van natuurgebieden, dan zou er niet onnodig veel geld naar vliegvelden gaan. Het is kortom tijd voor een minister van Duurzaamheid, die zich ervoor inzet om betere beslissingen te nemen.

“Vrijwel altijd als ik ergens spreek over de klimaatverandering en de teloorgang van de biodiversiteit, wordt me de vraag gesteld: wat kan ik doen?”, vertelt Terlouw. Zijn antwoord: word lid van een politieke partij, “want dan neemt je invloed geweldig toe.” Mensen kunnen wel minder vlees eten, minder vliegen, voor duurzame energie kiezen, maar zolang de politiek het probleem niet serieus neemt verandert er weinig. Het is te hopen dat een paar politici deze brieven lezen. De oplossingen liggen klaar, zo wordt duidelijk in dit verslag, het is alleen nog wachten tot Den Haag durft te handelen.

Lees ook het interview met de schrijvers in Tubantia.

Bezorgde brieven

Schrijver: Marjan Minnesma en Jan Terlouw
Uitgever: Balans
Prijs: 17,50
Bladzijden: 174
ISBN: 9789463821605

3D Minnesma En Terlouw Bezorgde Brieven

C09469A0 Fdfb 4849 925F 289B5F34F5D6
Jan Terlouw En Marjan Minnesma, Foto: © Liselotte Kolthof
Deel
Deel

Lees andere artikelen

13 juni 2024
De laatste Pleinbijeenkomst voor het zomerreces willen we onze Flash Mob nog een keer uitvoeren voor de vele voorbijgangers op...
11 juni 2024
Auteur: Vincent van den Bergen De grote lijnen zullen niemand zijn ontgaan. De verkiezingen voor het Europees Parlement hebben winst,...
6 juni 2024
Gast op onze Pleindemonstratie van 6 juni 2024 is Dion Huidekooper, namens het Jongeren Platform van de SER. Hij is...
Ga naar de inhoud