Omslag - Kinderen voor het klimaat

Kinderen voor het klimaat

“Ik was als kind bang dat de straat onder water zou komen te staan”, vertelt Levi, nu 13 jaar oud, op Radio Gelderland. “Ik was er toen al mee bezig. Al jong had ik interesse in de planeet waarop we leven en alles wat erbij hoort.”

‘Gewoon leuk om te doen’

Levi is hoogbegaafd en begon destijds voor school aan een project over klimaatverandering. Van een docent kreeg hij daarop het advies om erover te schrijven. “Ik was nooit van plan om het uit te geven. Ik vond het gewoon leuk om te doen. De ene tijd was ik wat minder aan het schrijven en op andere momenten wat meer. Een half jaar geleden besloot ik het toch eens naar een uitgever te sturen. Die hadden wel wat opmerkingen en als ik daaraan zou werken, wilden zij het wel uitbrengen.”

Samenvatting

Wat is het broeikaseffect? En waarom zijn er zoveel protesten rondom het klimaat? Heel veel kinderen hebben wel door dat er een klimaatprobleem is, maar wat is er nou precies aan de hand? En wat kunnen kinderen eraan doen?
Levi Sies lag als klein kind wakker van de stijgende zeespiegel. Nu hij een tiener is, legt hij in dit boek in simpele woorden uit wat er aan de hand is met het klimaat. Uiteraard geeft hij ook een heleboel tips aan kinderen om zelf wat aan het klimaatprobleem te doen. Zo kan elk kind ‘s nachts lekker slapen!

Meer boeken bekijken

Ga naar de inhoud