Campagne Europese Verkiezingen 2024

Campagne Europese Verkiezingen 2024

STEM VOOR ALLE KLEINKINDEREN – KIES VOOR HET KLIMAAT!

Op 6 juni vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Een belangrijk moment om alle grootouders en ouderen op te roepen te gaan stemmen en een stevig klimaatbeleid mogelijk te maken. 

Samen met de European Grandparents for Climate voeren wij daarvoor de komende periode campagne. Hier werken wij samen met de Nederlandse afdeling van Oma’s For Future.

Flyer Ev24 Voorkant

Gebruik je stem!

Europa gaat naar de stembus; Nederland op donderdag 6 juni.

Het Europees Parlement, met de door ons gekozen leden, roept ons op in een videospot (Engelse ondertiteling) gebruik te maken van ons stemrecht. Het zijn Europese grootouders en hun kleinkinderen die het belang van dat recht verwoorden: onze democratie maakt het mogelijk in vrijheid onze verworvenheden, ook voor toekomstige generaties veilig te stellen.

Grootouder en kleinkind hebben hun eigen verhaal waarom dat van belang is: onze aarde en haar natuur, de wereld en de politieke verhoudingen, de kwetsbaarheid van ons verworven leefklimaat. …Al het moois waarvan onze generatie geniet, gunnen we ook onze (klein)kinderen. Er is maar één aarde en wij hebben haar in bruikleen van de toekomstige generaties. Geef het mooiste cadeau dat we hen kunnen nalaten. Kies voor een leefbare aarde voor alle kleinkinderen.
Gebruik je vrijheid om te gaan stemmen!

Landelijke acties

23 mei 19.30 uur   Webinar met Bas Eickhout, fractieleider van de Groenen. Aanmelden kan hier.
31 mei 12.00 uurInternationaal Fluitconcert gedurende 10 minuten op zoveel mogelijk plaatsen in alle aangesloten landen bij overheidsgebouwen. 
31 mei 14.00 uurKlimaatmars op de Zuidas Amsterdam met spandoek WAKE UP! VOTE FOR FUTURE GENERATIONS!
3 juni 17.10 uurNPO 1 Tijd voor Max: onze ambassadeur Margriet Vroomans is te gast om het belang van de Nederlandse en Europese beweging van grootouders toe te lichten.

Lokaal meehelpen?

In de komende weken zullen grootouders in ruim 30 plaatsen aandacht vragen voor de Europese verkiezingen en een oproep doen om te gaan stemmen. 

Ze staan bij marktkraampjes, flyeren, verspreiden boekenleggers en gaan in gesprek met senioren. Wil je meedoen in jouw woonplaats? Meld je dan aan bij een van onze lokale groepen met het formulier “Sluit je lokaal aan”.

Of breng onze boodschap onder de aandacht bij je eigen vrienden en kennissen. Volg ons op sociale media en deel onze bijdragen op Facebook, Instagram, Mastodon, LinkedIn en YouTube.

Flyers

Flyer Ev24 Voorkant

Flyer Europese Verkiezingen 2024

Boekenlegger Ev24

Boekenlegger Europese Verkiezingen 2024

Creatieve bijdrage Vlaamse Grootouder Guido Luyckx

Klein Klimaatgesprekje

Lied “Klein klimaatgesprekje” van onze Vlaamse collega Guido Luyckx

Wat doen we nog meer?

  • We stimuleren iedereen online stemhulpen te benutten, om straks bewuster te kunnen stemmen.

Op welke partij gaat u stemmen?

De meeste politieke partijen nemen klimaatverandering serieus en besteden aandacht aan wat er volgens hen moet gebeuren met de energietransitie en andere maatregelen om klimaatverandering te stoppen.

Maar wat beloven ze nu precies? En hoe kom je als kiezer te weten bij welke partij een leefbaar klimaat voor je kleinkinderen in de beste handen is?

De volgende kieswijzers zijn beschikbaar.

Wat kun jij doen?

Grootouders Voor Het Klimaat

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in.
Ga naar de inhoud