Dankjewel Moeder Aarde

Dankjewel Moeder Aarde

Op 22 april, World Earth Day, jongstleden nam Arie Bijl, milieueconoom en oprichter van Grootouders voor het Klimaat Den Bosch, een bijzonder boek in ontvangst. 

Auteur Anne-Lies Hustings Overhandigt Het Boek Aan Arie Bijl
Auteur Anne-Lies Hustings Overhandigt Het Boek Aan Arie Bijl

Auteur Anne-Lies Hustings en illustrator Elke-Anouk Verbakel maakten in ‘Dankjewel Moeder Aarde’ het Thanksgiving Address van de Amerikaanse oerbewoners toegankelijk voor het Nederlandse publiek. Verenigd in de Haudenosaunee Confederation, spreken hun kinderen dagelijks deze gelofte uit, in plaats van de in Amerika vaak verplichte Pledge of Allegiance.

‘Het boek is een uitstekend voorleesboek, om kinderen duidelijk te maken hoe belangrijk het behoud van onze aarde is. En de ouders nemen die boodschap zodoende ook mee’, aldus de uitgever, Geniotic Publishing House, in de inleiding tot de aanbieding in de jeugdafdeling van Huis73, de Bossche Bibliotheek. ‘Wij geven een klein deel van de opbrengst aan beschermers van de aarde’. 

Arie Bijl benadrukte de gevaarlijke fase waarin we leven als het gaat om het klimaat en het behoud van de Aarde. Hij was zichtbaar ontroerd bij het aannemen van het mooi geïllustreerde boek, dat precies verwoordt waar hij al zijn hele leven naar streeft: wees dankbaar voor wat de Aarde ons te bieden heeft en wees er zuinig op.

Het boek is te bestellen bij de uitgever: www.geniotic.nl. 

Boek Moeder Aarde

Deel
Deel

Lees andere artikelen

15 februari 2024
Op 15 februari 2024 waren Dieuwertje Wallaart en Lucas Jansen van de Jonge Klimaat Beweging te gast bij de Pleindemonstratie....
13 februari 2024
Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als,...
11 februari 2024
We zijn verheugd over het bericht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat zij met hun beleggingen voor 97 % uit...
Ga naar de inhoud