Toekomststoel verhuist naar SP

Toekomststoel verhuist naar SP

Op 1 december 2022 vervolgde De Toekomststoel haar tocht langs de fractiekamers van de politieke partijen in het Tweede Kamergebouw. Het is een estafette op weg naar de plenaire zaal.

Voordat daar toestemming voor is, staat de stoel een aantal weken bij elke fractie. Daar kunnen de kamerleden vast wennen aan de stoel, die het symbool is van de stem van toekomstige generaties. Een stem om rekening mee te houden bij alle besluitvorming: is dit besluit niet schadelijk voor volgende generaties….

Eerder werd De Toekomststoel warm ontvangen door de kamerleden van de vaste kamercommissie voor Economische zaken en Klimaat. Dit naar een idee van onze ambassadeur Jan Terlouw.

In september startte de Toekomststoel bij de PvdA, ging daarna naar Groen Links en werd 1 december overgedragen door Suzanne Kröger aan Renske Leijten van de SP.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

13 juni 2024
De laatste Pleinbijeenkomst voor het zomerreces willen we onze Flash Mob nog een keer uitvoeren voor de vele voorbijgangers op...
11 juni 2024
Auteur: Vincent van den Bergen De grote lijnen zullen niemand zijn ontgaan. De verkiezingen voor het Europees Parlement hebben winst,...
6 juni 2024
Gast op onze Pleindemonstratie van 6 juni 2024 is Dion Huidekooper, namens het Jongeren Platform van de SER. Hij is...
Ga naar de inhoud