Dion Huidekooper namens het Jongeren Platform van de SER te gast in Den Haag
Dion Huidekoper bij de Pleinbijeenkomst van 6 juni 2024

Dion Huidekooper namens het Jongeren Platform van de SER te gast in Den Haag

Gast op onze Pleindemonstratie van 6 juni 2024 is Dion Huidekooper, namens het Jongeren Platform van de SER. Hij is ook voorzitter van de Jonge Klimaat Beweging.
Het platform bestaat uit vertegenwoordigers van twaalf jongerenorganisaties en praat mee in diverse commissies die adviezen geven aan de SER leden, die de uiteindelijke besluiten nemen in hun raadsvergadering.

Het zijn jongeren uit de vakbeweging, studenten- en scholierenorganisaties, beroepsonderwijs, jong management en de Jonge Klimaat Beweging. Zij praten mee over meerdere thema’s die jongeren raken.
In een SER raadsvergadering, waarin leden van werkgevers en -nemers en kroonleden, boden we in oktober 2023 voorzitter Kim Putters onze Toekomststoel aan.

Sindsdien is de stoel daar symbool voor het belang van toekomstige generaties.

Het politieke klimaat is veranderd; nieuwe partijen vormen een kabinet. Op het Haagse plein vroegen we ons af hoe het onze Toekomststoel vergaat en welke rol die kan spelen in de veranderde inzichten en af te wegen besluitvorming. Dion zit in een voorbereidende commissie die belangrijke thema’s onder de aandacht van de raadsleden brengt.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

13 juni 2024
De laatste Pleinbijeenkomst voor het zomerreces willen we onze Flash Mob nog een keer uitvoeren voor de vele voorbijgangers op...
11 juni 2024
Auteur: Vincent van den Bergen De grote lijnen zullen niemand zijn ontgaan. De verkiezingen voor het Europees Parlement hebben winst,...
5 juni 2024
Zal de migratiekwestie de doorslag geven bij de stemkeuze van de Europese kiezer? Grootouders voor het Klimaat roepen kiezers op...
Ga naar de inhoud