Een Herinneringsboom als symbool voor behoud Amelisweerd
Herinneringsboom Amelisweerd - Foto - Martijn Wolthers

Een Herinneringsboom als symbool voor behoud Amelisweerd

Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als, Vrienden van Amelisweerd, KRU en Amelisweerd niet Geasfalteerd, een herinneringsboom geplant op Amelisweerd.

Tevens zullen een aantal prominente Utrechters acte de présence geven. En iedereen die zich betrokken voelt bij Amelisweerd wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Aanleiding hiervoor is de strijd die bovengenoemde organisaties en diverse prominente Utrechters al sinds 1970 voeren om het Landgoed Amelisweerd in volle omvang te behouden voor het nageslacht. De  meerdere protesten en demonstraties zijn in de nationale pers niet onopgemerkt gebleven.

Het protest tegen asfaltering van Amelisweerd werd bij de Boom van het Jaar verkiezing 2022 gesymboliseerd door de Markiezeneik , die met 8oo bomen moet wijken voor de snelweg.  Met een record aantal stemmen van 36.963 werd de Markiezeneik  uiteindelijk glorieus winnaar van deze verkiezing, die al 6 jaar wordt georganiseerd door SBNL Natuurfonds.

Met deze Herinneringsboom willen we de ruim 1,2 miljoen bezoekers van Amelisweerd bewust maken en houden van de functie van onze groene longen. Continue alertheid is vereist om de natuur, in onze directe leefomgeving, niet te laten wijken voor economisch belang. Deze noodzaak komt dagelijks, via de media, tot ons!

Daar de Markiezeneik niet toegankelijk is voor het publiek wordt de Herinneringsboom in de omgeving van Landhuis Oud Amelisweerd en De Veldkeuken geplant. Adres: Koningslaan 9, te Bunnik.

Foto: Martijn Wolthers

Deel
Deel

Lees andere artikelen

10 april 2024
ABP heeft samen met projectontwikkelaar SSE Renewables en de coöperatie Onze Noordzeestroom (ONS) een bod ingediend voor windpark IJmuiden-Ver. Dit...
10 april 2024
De behandeling van de nieuwe Energiewet door de Tweede Kamer nadert een beslissend moment. Plenaire behandeling is voorzien voor de...
9 april 2024
Wij volgden de rechtszaak van onze generatiegenoten, de Zwitserse KlimaSeniorinnen, met grote belangstelling. Hun organisatie kreeg vandaag gelijk van de...
Ga naar de inhoud