Gastgrootouder bij JKB on Tour

Gastgrootouder bij JKB on Tour

De Jonge Klimaatbeweging (JKB) heeft voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen op een aantal mbo-colleges gastlessen verzorgd over klimaatverandering. Op basis van onze eerdere samenwerking is afgesproken dat Grootouders een bijdrage zou leveren aan deze lessen burgerschap. Grootouder Willem Hiemstra doet verslag van de lessen waaraan hij heeft bijgedragen bij de opleiding installatietechniek het ROC Friese Poort in Leeuwarden.

Roc Friese Poort
Roc Friese Poort

“Als lid van Grootouders voor  het klimaat vroeg ik mij af op welke wijze ik een bijdrage kan leveren aan de goede doelstellingen van de beweging. Toen de JKB on tour langskwam en daarvoor grootouders werden gevraagd heb ik onmiddellijk gereageerd. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst. Een gastoptreden in een JKB-les op het mbo leek mij wel wat. In mijn werkzame leven ben ik de laatste 16 jaar docent in het hbo geweest, zodat mijn onderwijshart wat sneller begon te kloppen.

De les op een Mbo in Leeuwarden is mij uitstekend bevallen. Gelukkig kon ik fysiek aanwezig zijn en dat was een enorm pluspunt. Online onderwijs is helmaal niets voor mij. De les werd prima verzorgd door een medewerker van de JKB en ik kon mij behoorlijk uitleven in mijn rol van sidekick. De studenten zaten al enigszins in de hoek van duurzaamheid. Deze studenten in deze klas werden opgeleid voor technicus en dan voornamelijk in de hoek van duurzaamheid. Zonnepanelen, warmtepompen, klimaatbehandeling etc. De studenten waren behoorlijk geïnteresseerd en deden actief mee in het bespreken van problemen en het zoeken van oplossingen. Duidelijk was te merken dat er nog het nodige aan bewustwording moet worden gedaan, maar dit was een zeer goede stap. Als extraatje werden we nog uitgebreid meegenomen in de ontwikkeling van deze Mbo op het gebied van duurzaamheid.
Het was voor mij een aangename dag en vooral het idee dat ik een steentje heb kunnen bijdragen aan een beter klimaat voor mij, mijn kinderen en vooral mijn kleinkinderen was de kers op de taart.”

Deel
Deel

Lees andere artikelen

19 juli 2024
Interview Philip Beekman met Duurzaam investeren
10 juli 2024
Het klimaat is niet links of rechts. Energiegemeenschappen van burgers*, hebben volgens Europa het volste recht hun eigen energie te...
5 juli 2024
De Pleindemonstratie op 4 juli startte met de bekende Grootouders-flashmob met begeleiding door enthousiaste musici. Daarna ontvingen we onze gast...
Ga naar de inhoud