Grootouders in beroep bij RCC over Corendon

Grootouders in beroep bij RCC over Corendon

Onze klacht tegen de reclames van Corendon is op 7 maart 2023 door de ReclameCodeCommissie (RCC) afgewezen. De RCC schrijft erbij dat zij haar oordeel heeft beperkt tot ‘de twee concrete advertenties waarvan klaagster afdrukken heeft overgelegd’.

Hiermee gaat de RCC dus voorbij aan alle andere reclame-uitingen zoals die in bushokjes en op tv. Zo komt de RCC tot de vaststelling dat de twee gewraakte reclames niet schadelijk zijn voor het publieke belang. Ook de claims van Corendon op hun website en de green washing teksten bleven buiten beschouwing.

Wij hebben daarom een beroepsschrift ingediend bij het College van Beroep. Dit zal op dinsdag 18 april 2023 worden behandeld.

Ook stuurden wij een opiniebijdrage over deze zaak naar de Volkskrant, maar deze werd na bijna twee weken in beraad te zijn gehouden, afgewezen voor publicatie. Saillant detail: de Volkskrant plaatst zelf ook paginagrote advertenties van Corendon. In ons artikel vragen wij aan de media om daar mee op te houden.

Lees:

Deel
Deel

Lees andere artikelen

15 februari 2024
Op 15 februari 2024 waren Dieuwertje Wallaart en Lucas Jansen van de Jonge Klimaat Beweging te gast bij de Pleindemonstratie....
13 februari 2024
Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als,...
11 februari 2024
We zijn verheugd over het bericht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat zij met hun beleggingen voor 97 % uit...
Ga naar de inhoud