Jongeren in actie voor hun eigen toekomst!

Jongeren in actie voor hun eigen toekomst!

Grootouders om steun gevraagd voor Climate Change Challenge -Mission Earth-

Climate Change Challenge -Mission Earth- is een oproep aan scholieren om ideeën te leveren hoe je volgens hen de Klimaatcrisis te lijf kunt gaan.

Ongelofelijk hoeveel activiteiten en milieuprojecten ook op scholen plaatsvinden. Duurzaamheid, Circulaire economie en Milieubewuste keuzes staan hoog op het programma. Middelbare scholieren, maar ook basisschoolleerlingen laten horen dat zij zuinig zijn op deze aarde en dat er NU iets moet gebeuren. Fcabe560 Fea6 44B0 B9B1 42D51Ad22Dcf 1 105 C

Het lijkt er echter op dat de wereldleiders tijdens de Klimaatconferentie COP26 in Glasgow de urgentie nog niet helemaal begrepen hebben. Dus JONGEREN, KOM IN ACTIE VOOR JE EIGEN TOEKOMST! 

Jongeren hebben vaak goede ideeën, maar die komen niet altijd op de juiste plek terecht. Met deze Climate Change Challenge verzamelen wij de voorstellen voor aanpak van de Klimaatcrisis. Marjan Minnesma heeft enthousiast toegezegd om met Urgenda een jury samen te stellen om de winnende ideeën te selecteren. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de gemeentebesturen helpen daarna mee om deze voorstellen ook uitgevoerd te krijgen. 

Stuur NU je idee in hoe je volgens jou de Klimaatcrisis te lijf kunt gaan.

Deze oproep kunnen we als Grootouders in onze eigen woonplaats ondersteunen en verbreiden.
Gebruik daarvoor bijgaand materiaal: Begeleidende brief en het Formulier dat jongeren voor hun inzending kunnen gebruiken.

Deze actie is gestart door Bouke Oudega, Grootouders voor het Klimaat Drenthe. Bij vragen kun je je wenden tot info@climatechangechallenge.nl.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

19 juli 2024
Interview Philip Beekman met Duurzaam investeren
10 juli 2024
Het klimaat is niet links of rechts. Energiegemeenschappen van burgers*, hebben volgens Europa het volste recht hun eigen energie te...
5 juli 2024
De Pleindemonstratie op 4 juli startte met de bekende Grootouders-flashmob met begeleiding door enthousiaste musici. Daarna ontvingen we onze gast...
Ga naar de inhoud