Kaartenactie: Wij wensen Ahold van harte beterschap!

Kaartenactie: Wij wensen Ahold van harte beterschap!

Milieudefensie heeft AHOLD in een brief laten weten dat zij graag voor 15 april een doortimmerd plan van aanpak ontvangt, waarin staat hoe AHOLD uiterlijk in 2030 haar CO2-uitstoot met 45 % heeft teruggebracht. Deze reductie is nodig om in 2050 de kans te behouden dat de temperatuurstijging door klimaatverandering tot 1,5 % beperkt blijft.

Je kunt dit verzoek van Milieudefensie te steunen door een kaartje te sturen onder het motto “Wij wensen Ahold van harte beterschap!”  Stuur óók een beterschapskaart met jouw tips, of gewoon met je naam, naar:

Ahold Europe
t.a.v. Frans Muller
Provincialeweg 11
1506 MA Zaandam

Ahold is één van Nederlands grootste vervuilers met name door haar betrokkenheid bij de productie van landbouwproducten. Daardoor kunnen zij ook invloed uitoefenen op uitstoot die de agrarische sector veroorzaakt. Het vonnis in de rechtszaak tussen Milieudefensie en Royal Dutch Shell heeft uitgewezen dat grote bedrijven verplicht zijn om hun uitstoot zodanig terug te brengen dat er een kans blijft dat de wereldwijde temperatuurstijging binnen de 1,5 graden blijft. AHOLD is niet de enige die een brief heeft gekregen, nog 28 andere grote vervuilers hebben de vraag gekregen hoe zij uiterlijk in 2030 hun CO2-uitstoot hebben teruggebracht met minimaal 45%. De ontvangen plannen worden door een internationaal onderzoeksbureau doorgerekend en beoordeeld. Daarna worden de resultaten gepubliceerd. De brief bevat ook een uitnodiging om met Milieudefensie in gesprek te gaan. 

De kaartenactie is een initiatief van Operatie Klimaat West-Friesland en Grootouders voor het Klimaat West-Friesland.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

13 juni 2024
De laatste Pleinbijeenkomst voor het zomerreces willen we onze Flash Mob nog een keer uitvoeren voor de vele voorbijgangers op...
11 juni 2024
Auteur: Vincent van den Bergen De grote lijnen zullen niemand zijn ontgaan. De verkiezingen voor het Europees Parlement hebben winst,...
6 juni 2024
Gast op onze Pleindemonstratie van 6 juni 2024 is Dion Huidekooper, namens het Jongeren Platform van de SER. Hij is...
Ga naar de inhoud