Krimp de Luchtvaart: actie met heel wat Grootouders

Krimp de Luchtvaart: actie met heel wat Grootouders

Krimp de luchtvaart, een demonstratie op Schiphol Plaza, georganiseerd door Milieudefensie en het Platform Vliegoverlast, met heel veel aanwezigen waaronder een vrij groot aantal Grootouders voor het Klimaat.

Een podium met zes voortreffelijke sprekers, een stil optreden van de Red Rebels; gevolgd door een mars door Schiphol Plaza waar het Haarlems/Amsterdams Klimaatkoor ons muzikaal begeleide, we liepen er allemaal langs en het koor sloot zingend aan bij de mars.

De mars eindigde bij het punt waar een nieuwe terminal zal worden aangelegd, weggegooid geld bij een krimpende luchtvaart. Daar stonden we een tijdje stil bij een kruising van wegen waardoor het verkeer enigszins vastliep. Niet de bedoeling volgens de vergunning, maar ongeorganiseerd en toch gebeurd, uit het hart en best wel leuk.

De mars eindigde weer op Schiphol Plaza waar een groot aantal binnen nog een zingende sit-in hielden. Goed verslag van de dag in het Parool.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

15 februari 2024
Op 15 februari 2024 waren Dieuwertje Wallaart en Lucas Jansen van de Jonge Klimaat Beweging te gast bij de Pleindemonstratie....
13 februari 2024
Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als,...
11 februari 2024
We zijn verheugd over het bericht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat zij met hun beleggingen voor 97 % uit...
Ga naar de inhoud