Arnhem e.o.

Sinds enige tijd is in Arnhem en directe omgeving (gemeentes Arnhem, Rheden, Lingewaard) een lokale werkgroep van “Grootouders voor het Klimaat” actief.

DIRECT AANMELDEN?

Deel
"Dol op Groen" in Dieren
12 mei 2024

Afgelopen zondag 12 mei was er "Dol op Groen", een landelijke Marktdag in de Wijngaard "Domein Hof te Dieren". Vanuit de bibliotheek  te Dieren lazen o.a Grootouders voor het Klimaat voor aan kinderen over insecten, de Bij, groene thema's. Daarnaast was er plantenverkoop, een markt en een wijnproeverij.

Informatiebijeenkomst in Arnhem
18 april 2024

Door de lokale werkgroep Grootouders voor het Klimaat Arnhem e.o. werd op donderdag 18 april jl. een informatiebijeenkomst gehouden in bezoekerscentrum De Molenplaats in park Sonsbeek te Arnhem.

Betrokken en belangstellende grootouders en andere senioren werden uitgenodigd om nader met elkaar en met onze beweging nader kennis te maken.
De middag werd opgeluisterd door het klimaatkoor van de lokale werkgroep, die enkele klimaatliederen ten gehore bracht.

Als gastspreekster was mevrouw Annet Augustijn, klimaatburgemeester in de gemeente Rheden, aanwezig. Zij nam het gehoor mee in haar ervaringen en uitdagingen in haar rol als klimaatburgemeester.
Ook werd met de aanwezigen een interactieve bespreking gehouden over de vraag op welke wijze de lokale werkgroep haar activiteiten in dit gebied zou kunnen intensiveren en/of uitbreiden.
Er werd tevens informatie gegeven over de activiteiten van de lokale werkgroep Arnhem e.o. tot nu toe.
Al met al een zeer geslaagde middag.

Arnhems Klimaatkoor zingt in de Stationshal
1e maandag van de maand om 12.00 uur

Bij de piano in de Stationshal van Arnhem staat op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur een zanggroep van Grootouders  klimaatliederen te zingen.

Voorlezen in 3 bibliotheken in Arnhem en nu ook in Dieren
1 maart 2023

Arnhemse Grootouders lezen voor in Rozet Centrum, vrijdag 15.00 uur, Rozet Presikhaaf, woensdag 15.00 uur en in Rozet Kronenburg woensdag 15.00 uur. Lees hier het verslag. Ook in de bibliotheek van Dieren lezen we nu voor op woensdagmiddag om 15.00 uur.

In januari hielden we een interactieve voorleescursus, die werd gegeven door Angelo Harbeek. De Voorleesgrootouders kregen uitleg over hoe kinderen informatie verwerken en oefenden met de LSD- methode: luisteren, samenvatten en doorvragen. Ook tips om het voorlezen levendig te houden.

“Opa’s en Oma’s op de barricaden voor het milieu”
6 maart 2023

Door Omroep Gelderland werd aandacht besteed aan een gezamenlijke actie van de 3 lokale werkgroepen GvhK in de provincie Gelderland.
Deze uitzending is geweest op maandag 6 maart 2023 in de nieuwsuitzendingen die elk uur werden herhaald. Lees het bericht over “Opa’s en Oma’s op de barricaden voor het milieu”.

Aankondiging Voorlezen, bibliotheek Rozet te Arnhem
Maart 2023

De lokale werkgroep Arnhem e.o. heeft in samenwerking met de bibliotheken in Arnhem en de gemeente Rheden afspraken gemaakt om daar periodiek voorleesmomenten voor (klein)kinderen te houden.
Dit is ook gepubliceerd op de website van de bibliotheek Rozet te Arnhem.
Via onderstaande link is deze activiteit te vinden.
https://rozet.nl/agenda/?costs%5B%5D=&zoekterm=grootouders

Afspraak Lokale Werkgroep
December 2022

De lokale werkgroep, bestaande uit zes bezorgde grootouders, is een aantal malen met elkaar in gesprek geweest om te bepalen op welke wijze we in genoemd gebied aandacht kunnen geven aan de beweging GvhK.
Bekend is dat er in Arnhem en directe omgeving zo’n 120 mensen zich hebben aangemeld voor de landelijke nieuwsbrief van “Grootouders voor het Klimaat.” Als lokale werkgroep willen we bekijken op welke wijze we deze belangstellenden kunnen betrekken bij onze activiteiten.De komende periode willen we vooral ons richten op een viertal thema’s te weten:

  • Naamsbekendheid in de omgeving en communicatie;
  • Contact en samenwerking met andere milieu-/klimaatorganisaties in de omgeving;
  • Lokale politiek en politieke partijen;
  • Onderwijs en educatie.
 • Met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen in het voorjaar van 2023 proberen we ‘ons gedachtengoed’ onder de aandacht te brengen van de deelnemende politie partijen.
 • In samenwerking met regionale en lokale bibliotheken zullen we starten met voorleesmomenten voor kinderen/jeugd
 • Bij regelmaat zullen we lokale bijeenkomsten bezoeken van andere milieu- en klimaatorganisaties.
 • Als je contact met ons wil, gebruik dan het contactformulier en kies Arnhem (e.o.).
Ga naar de inhoud