Arnhem e.o.

Sinds enige tijd is in Arnhem en directe omgeving (gemeentes Arnhem, Rheden, Lingewaard) een lokale werkgroep van “Grootouders voor het Klimaat” actief.

DIRECT AANMELDEN?

Deel
Voorlezen in Rozet Centrum
1 maart 2023

Vanaf 1 maart 2023 lezen we voor in Rozet Centrum, vrijdag 16.00u, Rozet Presikhaaf, woensdag 15u en Rozet Kronenburg vrijdag 15u. Lees hier het verslag.

“Opa’s en Oma’s op de barricaden voor het milieu”
6 maart 2023

Door Omroep Gelderland werd aandacht besteed aan een gezamenlijke actie van de 3 lokale werkgroepen GvhK in de provincie Gelderland.
Deze uitzending is geweest op maandag 6 maart 2023 in de nieuwsuitzendingen die elk uur werden herhaald. Lees het bericht over “Opa’s en Oma’s op de barricaden voor het milieu”.

Aankondiging Voorlezen, bibliotheek Rozet te Arnhem
Maart 2023

De lokale werkgroep Arnhem e.o. heeft in samenwerking met de bibliotheken in Arnhem en de gemeente Rheden afspraken gemaakt om daar periodiek voorleesmomenten voor (klein)kinderen te houden.
Dit is ook gepubliceerd op de website van de bibliotheek Rozet te Arnhem.
Via onderstaande link is deze activiteit te vinden.
https://rozet.nl/agenda/?costs%5B%5D=&zoekterm=grootouders

Afspraak Lokale Werkgroep
December 2022

De lokale werkgroep, bestaande uit zes bezorgde grootouders, is een aantal malen met elkaar in gesprek geweest om te bepalen op welke wijze we in genoemd gebied aandacht kunnen geven aan de beweging GvhK.
Bekend is dat er in Arnhem en directe omgeving zo’n 120 mensen zich hebben aangemeld voor de landelijke nieuwsbrief van “Grootouders voor het Klimaat.” Als lokale werkgroep willen we bekijken op welke wijze we deze belangstellenden kunnen betrekken bij onze activiteiten.De komende periode willen we vooral ons richten op een viertal thema’s te weten:

  • Naamsbekendheid in de omgeving en communicatie;
  • Contact en samenwerking met andere milieu-/klimaatorganisaties in de omgeving;
  • Lokale politiek en politieke partijen;
  • Onderwijs en educatie.
 • Met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen in het voorjaar van 2023 proberen we ‘ons gedachtengoed’ onder de aandacht te brengen van de deelnemende politie partijen.
 • In samenwerking met regionale en lokale bibliotheken zullen we starten met voorleesmomenten voor kinderen/jeugd
 • Bij regelmaat zullen we lokale bijeenkomsten bezoeken van andere milieu- en klimaatorganisaties.
 • Als je contact met ons wil, gebruik dan het contactformulier en kies Arnhem (e.o.).
Ga naar de inhoud