Brummen

LOGO-GROOTOUDERS-BRUMMEN-1200x420

Sinds 14 februari 2024 bestaat de lokale Grootoudergroep Brummen officieel. Scroll naar beneden voor een impressie van hun activiteiten!

Deze Grootoudergroep is tevens te vinden op: https://onseerbeekbrummen.nl/

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!  Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Klimaatmars
31 mei 2024

Deze Brummense grootvader liep met zijn vrouw mee met de Klimaatmars bij de Amsterdamse ZuidAs.

Pinkstermarkt
20 mei 2024

We stonden in Brummen op de Pinkstermarkt. Speelden het knopenspel met bezoekers (Hoe duurzaam ben je?) en deden de Klimaatquiz. Wie weet het goede antwoord?

Spreekuur
April tot juni 2024

We hielden in de bibliotheken van Eerbeek en Brummen spreekuur. Op 7, 16 mei, 9, 16 april en 5 en 16 juni. Om te praten over wat wij kunnen doen voor het klimaat en meer biodiversiteit.

Forum
4 april 2024

We spraken in tijdens het Forum in het gemeentehuis. We spraken onze dank uit voor het feit dat de Toekomststoel een plek heeft in de raadszaal en gaven de raad de tip om de bermen vlindervriendelijker te gaan beheren.

Brummense groep Grootouders voor het Klimaat opgericht
14 februari 2024

Op woensdag 14 februari maakte de lokale groep kennis met de klimaatburgermeester Otto Koedijk en met Gemmeke Caron die werkzaam is als Adviseur Duurzaamheid in de gemeente Brummen.

Tijdens het overleg werd gebrainstormd over activiteiten die er het komend jaar kunnen worden ontplooid in de gemeente Brummen. Zo werd er het idee geopperd om een inloopspreekuur te organiseren in de bibliotheken, met een kraam op de Brummense Pinkstermarkt te staan en een klimaatwandeling te maken. Dat wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

Brummense Grootouders voor het Klimaat bij de A12
3 februari 2024

Op zaterdag 3 februari vertrokken de Brummense grootouders Greet en Jantine (net als vele andere Grootouders voor het Klimaat) met de trein naar Den Haag om de blokkade bij de A12 te ondersteunen.

De grootouders steunden daarmee de rebellen van Extinction Rebellion (XR) om een einde aan de fossiele subsidies te eisen. Er gaat tussen de € 39,7 en € 46,4 miljard per jaar naar grote winstgevende fossiele bedrijven waarmee de Nederlandse overheid de klimaatcrisis aanjaagt en zorgt voor nog meer klimaatslachtoffers. Daarom stonden Greet en Jantine langs de kant van de A12 om XR aan te moedigen.

Een toekomststoel voor de raadszaal
9 januari 2024

Op de Nieuwjaarsreceptie van het Brummense gemeentebestuur, onthulde kinderburgemeester Anne van Wieringen een toekomststoel. De stoel werd aangeboden door enkele grootouders die betrokken zijn bij de (inter)nationale beweging Grootouders voor het Klimaat.

Grootouder voor het Klimaat Ada Binnekade lichtte te betekenis van deze stoel toe: “Wij vragen u om hem een plekje te geven in uw vergaderzaal, zodat u bij al uw besluiten de rechten van onze kleinkinderen en toekomstige generaties op een gezonde en veilige leefomgeving in het oog blijft houden”.

Burgemeester Alex van Hedel nam de stoel dankbaar in ontvangst en vertelde daarbij dat hij zelf dit voorjaar ook grootvader hoopt te worden.

Litanie Grootouders Brummen: “Stem op een klimaatvriendelijke partij!”
14 november 2023

Ondersteund door grootouders uit Zutphen en Ellecom, stonden er op de markt in Brummen Grootouders voor het Klimaat met een spandoek en litanie: “Luister, luister… Wij zijn grootouders – wij zijn bezorgde grootouders. Wij willen een toekomst voor alle kleinkinderen…”

Brummense Grootouders bij de Landelijke Klimaatmars
12 november 2023

De Brummense grootouders Ada en Jantine waren op zondag 12 november aanwezig in Amsterdam bij de klimaatmars.

Samen met 85.000 andere deelnemers hebben ze laten zien dat Nederland een eerlijke en groene toekomst wil.

Of, zoals op hun spandoek stond: “Een leefbare aarde voor alle kleinkinderen!”

Ga naar de inhoud