Drenthe

Er is ook in Drenthe een lokale grootoudergroep.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Mars tegen 't Gif Assen (XR Drenthe)
6 juli 2024

Ook Drentse Grootouders willen gifvrije bollenteelt. Daarom liepen we mee met de protestmars door de Asser binnenstad. We kregen positieve reacties van belangstellende grootouders langs de route. Gesprekken gevoerd met Nieuwe Oogst en Dagblad voor het Noorden.

foto 2 20240706 Mars tegen 't gif Assen
Climate Chain
23 juni 2024

Zondag 23 juni trok Urgenda met duizenden verontrustenden een rode streep langs de Nederlandse kust. Drentse Grootouders stonden op de dijk in Harlingen samen met de Friese Grootouders. Andere Drentse Grootouders stonden met Groningers op de dijk bij Moddergat.

Drentse Grootouders voor het Klimaat zijn gestart
20 februari 2024

Ook in Drenthe gaan grootouders zich inzetten voor het klimaat. Na een enthousiaste startbijeenkomst met een overvloed aan ideeën is in een tweede bijeenkomst besloten door te gaan en wel met een eigen Drentse aanpak.

We maken kleine stappen en sluiten aan bij het Drentse eigene. De plannen voor de thema’s Visie, Publiciteit en Bewustwording jongeren worden in april gepresenteerd voor vervolg. De lokale afdeling Drenthe telt nu achttien actieve grootouders verspreid over de gehele provincie.

Onderstaand wat foto's van eerdere activiteiten van Drentse Grootouders.

Ga naar de inhoud