Eindhoven e.o.

Vanaf 6 juni 2023 is in Eindhoven en omgeving een lokale groep Grootouders voor het Klimaat actief.  Op deze pagina vind je de belangrijke momenten in het ontstaan van de groep en de plannen en activiteiten die wij ontwikkelen. Mocht je zin en tijd hebben om aan te sluiten bij onze groep, dan kun je je aanmelden:

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Gesprek met Rik Thijs, na 1 jaar Toekomststoel
29 februari 2024

Op 14 maart 2023 ontving Rik Thijs, Wethouder van klimaat, energie, grond en vergroening in Eindhoven, de Toekomststoel, op initiatief van de fractie Groen Links in de gemeenteraad, in aanwezigheid van enkele Grootouders voor het Klimaat. Na bijna een jaar spreken Marijke Daamen en Philip Beekman met Rik over zijn ervaringen en hoe het gaat met Eindhoven Duurzaam.

Lees hier het verslag van dit gesprek.

Nieuws uit de regio, De Nuenense Krant, 22 november 2023.
22 november 2023
In de Nuenense Krant verscheen een artikel dat door een grootouderechtpaar uit Nuenen gisteren is geschreven.
Zij hebben zich aangesloten bij de landelijke Stichting Grootouders voor het Klimaat, wij hebben contact met hen en we houden hen op de hoogte van onze lokale ontwikkelingen. Lees het hele artikeltje.
Persbericht ter gelegenheid van de Tweede Kamer Verkiezingen
13 november 2023

Wij zijn als Eindhovense grootouders actief met het ronddelen van de flyers en folders, en we hebben dit persbericht aan de lokale media gestuurd.

Flyer gemaakt
29 augustus 2023

Tijdens de derde bijeenkomst is besloten een flyer met informatie over de Grootouders te maken. Je kunt deze flyer hier downloaden en uitprinten.

Marlous Hermans te gast
6 juni 2023

Bij onze tweede bijeenkomst, was Marlous Hermans, raadslid voor GroenLinks van de gemeente Eindhoven, aanwezig.
A.d.h.v. de agendapunten hebben we verder gediscussieerd over hoe we de groep verder kunnen verstevigen met meer belangstellenden, wat onze doelstellingen en initiatieven zijn en hoe we meer contact kunnen leggen met de andere milieugroepen en de Gemeente in Eindhoven. Marlous heeft ons voorzien van de nodige informatie en tips hierover.
Zij nodigde ons uit om als toehoorder een komende raadsvergadering bij te wonen. De aanwezigen hebben tijdens de bijeenkomst besloten om nu als lokale groep verder te gaan.
Aangezien er in de omliggende gemeenten van Eindhoven ook belangstellende grootouders wonen die we ook graag bij onze lokale groep willen betrekken, werd besloten om als groep “Grootouders voor het Klimaat Eindhoven e.o.” verder te gaan en om ons ook als zodanig kenbaar te maken in de Regio. We zijn blij dat groep Eindhoven e.o. nu een feit is.
De eerstkomende bijeenkomst is gepland 29 augustus 2023, maar tussendoor zullen we ons op lokaal niveau bezig houden met o.a. aanwezig zijn op (bio)markten, vlindertuin en eventuele andere evenementen.

Eerste bijeenkomst
13 april 2023

Op 13 april kwamen we voor de eerste keer met 7 grootouders bij elkaar.
Na een voorstelrondje hebben we wat ideeën uitgewisseld over wat we  gezamenlijk zouden kunnen betekenen om de klimaatbewustwording in Eindhoven te bevorderen.
Deze ideeën werden genoteerd en een volgend overleg werd gepland op 6 juni.
Tussendoor zijn we op 1 juni met 4 grootouders naar de pleindemonstratie in Den Haag geweest, waar we als afgevaardigden uit Eindhoven aanwezig waren. Er was geen gastspreker aanwezig maar per toeval kwam Rob Jetten voorbij en hij was bereid enkele vragen omtrent de klimaatdoelstellingen te beantwoorden.

Aanbieden Toekomststoel aan wethouder Rik Thijs
14 maart 2023

Eerste aanzet lokale groep Grootouders voor het Klimaat Eindhoven e.o.
Op initiatief van Philip Beekman, contactpersoon voor de Regio Eindhoven, zijn we in maart 2023 met enkele grootouders aanwezig geweest bij het aanbieden van de Toekomststoel aan de Eindhovense wethouder voor Klimaat, Energie, Grond en Vergroening Rik Thijs.
Deze stoelaanbieding was een initiatief van de GroenLinksfractie van de gemeente Eindhoven aan hun wethouder.
En zo kwamen we op 14 maart met 5 grootouders samen in het Stadhuis met het spandoek van Grootouders voor het Klimaat.
Ook een afvaardiging van Extinction Rebellion en fractiegenoten van GroenLinks waren aanwezig.
We werden hartelijk welkom geheten door Rik Thijs en hij vond het een eer om als eerste gemeente in Nederland deze Toekomststoel te mogen ontvangen. Na deze bijeenkomst hebben we wat nagepraat en als grootouders spraken we een datum af om bij elkaar te komen om te brainstormen of er een mogelijkheid en draagvlak zou zijn om in Eindhoven een lokale groep op te starten.

Ga naar de inhoud