Harderwijk

In Harderwijk is sinds deze zomer een lokale groep Grootouders voor het Klimaat actief.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Demonstratie in de binnenstad van Harderwijk
14 oktober 2023

Afgelopen zaterdagmiddag liepen we met 7 mensen onze eerste stille demonstratie door de binnenstad van Harderwijk. Het was een publieksvriendelijke actie om bekendheid te geven aan onze beweging en waar die voor staat.
We droegen het spandoek “Een leefbare aarde voor alle kleinkinderen” en hesjes, die we gemaakt hadden van de Grootouderposters, naar het voorbeeld van Amersfoort. Negatieve reacties hebben we niet gekregen, meestal geïnteresseerde of onverschillige blikken en gelukkig ook enkele positieve reacties. Als mensen er open voor stonden, gaven we hen een kaart met informatie (“Geef je kleinkind het mooiste cadeau, een leefbare wereld”).
Na afloop gingen we napraten in een restaurant en hebben afgesproken zo’n demo de komende tijd met regelmaat te gaan doen, vooral gericht op de naderende verkiezingen. “Stem voor de kleinkinderen!”.

Verwelkomen van de fietsers van de Climate Classic
19 juni 2023

De eerste activiteit van de Grootoudergroep Harderwijk was het verwelkomen van de fietsers van de Climate Classic op maandag 19 juni 2023.
De Climate Classic is een tocht langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Een kustlijn die wat Cycling 4 Climate en de Grootouders voor het Klimaat betreft nooit werkelijkheid mag worden.
Er kwamen hier 900 fietsers langs, we hebben geklapt,  gejuicht en succes gewenst en kregen veel positieve reacties.
We stonden er tussen 10 en 13:30 uur, met in totaal zo’n 10 Grootouders en ook Rebellen (niet allen tegelijk).
Fijn weertje erbij en de Climate fietsers hadden de wind mee!

Ga naar de inhoud