Rotterdam

In Rotterdam is vanaf 8 maart 2023 een lokale Grootoudergroep gevormd.

Hier lees je het verslag van de oprichtingsbijeenkomst.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Voorlichtingsbijeenkomst Zon en Wind voor Iedereen
13 februari 2024

Voorlichtingsbijeenkomst door Grootouders voor het Klimaat op 13 februari 2024 19:15-21:00 uur

Inloop vanaf 19:00 uur, koffie/thee (vrijwillige bijdrage).

Adres: Huis van de Wijk Post West, Tidemanstraat 80, Rotterdam

Duurzame energie van zon en wind betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen? Dat kan! Samen kunnen we dat voor elkaar krijgen. In onze eigen energiecoöperatie. Dus zonder winsten!

Bekijk de flyer: voorkant , achterkant

Jaaroverzicht 2023 van de Grootouders voor het Klimaat Rotterdam
23 december 2023

Wil je weten waarmee de lokale groep Rotterdam zich het afgelopen jaar mee heeft bezig gehouden? Lees dan ons jaaroverzicht.

Toekomststoel aangeboden aan de Commissie Mobiliteit, Haven, Economie en Klimaat
20 september 2023

Op woensdag 20 september om 19.15 uuris in de hal van het Stadhuis in Rotterdam, een Toekomststoel aangeboden aan de Commissie Mobiliteit, Haven, Economie en Klimaat (MHEK) van de Rotterdamse Gemeenteraad. Aanwezig waren zo’n 20 mensen, grotendeels actief bij de Rotterdamse groep van Grootouders.De Toekomststoel staat symbool voor een extra zetel, de stem van toekomstige generaties bij alle besluiten. Het herinnert steeds aan de vraag: Is dit in het belang van het klimaat en van de leefomgeving van de generaties na ons? De Grootouders hebben de Commissie en de Gemeenteraad gevraagd om dit symbool te gebruiken bij alle te nemen besluiten en zo bewustwording te vergroten voor de kansen en risico’s voor de toekomstige leefomgeving, van álle Rotterdammers, alle overige Nederlanders en wereldburgers.De voorzitter van de Commissie, Diederik van Dommelen, heeft de Toekomststoel in ontvangst genomen en ons verzekerd dat de Stoel een mooie plaats zal krijgen in hun vergaderruimte.
We zullen hen de komende tijd helpen de toekomstige generaties in gedachten te houden bij hun beleid.
Ook hier was de pers geïnteresseerd: diezelfde dag was er een kort interview te horen op Radio Rijnmond –Lunchbreak – met Carien Dagnelie.

Dag van de Urgentie
24 juni 2023

Op zaterdag 24 juni, de dag van de Urgentie, hebben op ons verzoek in Rotterdam om vijf voor 12 tien kerken hun klokken laten luiden, gedurende tien minuten.
Zo’n 15 Rotterdamse Grootouders en senioren hebben, vergezeld van enkele kinderen en kleinkinderen gedemonstreerd, een manifest voorgelezen, gezongen en flyers uitgedeeld aan het publiek en vele gesprekjes gevoerd.
Het was onze eerste gezamenlijke manifestatie, onder het motto: ‘De aarde trekt aan de bel!’ Open Rotterdam heeft er een filmpje over gemaakt, zie hiernaast.
Wij gaan opgewekt en met hoop voor de toekomst verder!

 

Ga naar de inhoud