Twente

LOGO-GROOTOUDERS-TWENTE-1200x420

Welkom om mee te doen. Suggesties voor activiteiten zijn welkom. Kijk hieronder voor publicaties, uitnodigingen en verslagen.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Excursie De Doorbraak
21 september 2024

Een volgende activiteit staat gepland voor zaterdag 21 september 2024: Een inleiding over en een excursie in het gebied van de Doorbraak. Start om 14.00 uur in Bornebroek. Verdere gegevens over de activiteit en het aanmelden volgen later.

Excursie Dal van de Mosbeek
18 mei 2024

Om 14 uur start de excursie bij het Infocentrum IJs en Es, Bergweg 8 in Mander. Gebruik voor de navigatie Bergweg 9, het adres van het parkeerterrein. Ieder kan na aankomst gaan rondkijken in het Infocentrum.

Leden van de werkgroep Grootouders voor het Klimaat Twente zullen de deelnemers ontvangen. De groep gaat met gids Marja van Graft van Landschap Overijssel langs interessante plekken. Marja zal ons vertellen over het ontstaan van het gebied, de bijzondere vegetatie en fauna, de bronnen in het gebied, de waterkwaliteit, het beheer van het natuurgebied en de gevolgen van klimaatverandering. Na 2 tot 2,5 uur keert de groep terug. Voor nagesprekken is de Molen van Bels, gelegen tegenover IJs en Es, een geschikte locatie. De route is ongeveer 6 km.  Voor deze excursie kunt u zich aanmelden op grootoudersvhklimaat.twente@gmail.com Aanmelding bij voorkeur vóór 1 mei 2024, deelname in volgorde van aanmelding. Graag tijdens de excursie per persoon € 5 gepast afrekenen.

Een volgende activiteit staat gepland voor zaterdag 21 september 2024: Een inleiding over en een excursie in het gebied van de Doorbraak. Start om 14 uur in Bornebroek. Verdere gegevens over de activiteit en het aanmelden volgen later.

Graag verwelkomen we jullie bij deze activiteiten. Vragen, suggesties voor activiteiten zijn altijd welkom.

Wind en Zon is van Iedereen!
27 maart 2024

Avond over Wind en Zon is van Iedereen! 27 maart vanaf 19 uur Almelo

Een onderwerp dat alle deelnemers aan Grootouders voor het Klimaat sterk zal aanspreken. Gebruik van Wind en Zon is de manier om het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken en zo te voorkomen dat onze aarde nog verder opwarmt.

Kom in groten getale! Spreek erover met bekenden en moedig hen aan ook de avond te bezoeken. Daarbij kunt u de flyer gebruiken die in de bijlage zit!

Op woensdag 27 maart 2024 organiseert Grootouders voor het Klimaat afdeling Twente een avond over eerlijke en duurzame energie: “Wind en Zon voor Iedereen”.

Doelstelling

Doel van deze avond is bewustwording dat energie van wind en zon voor iedereen is! Om deze duurzame energie goed te gebruiken is het raadzaam deel te nemen in energie coöperaties, lokaal (al 25 in Twente) en landelijk zoals die van Grootouders voor het Klimaat met de naam “Wind en Zon voor Iedereen”.

Het programma

Het belooft een interessante avond te worden. Dick van Elk, één van de initiatiefnemers van “Wind en Zon voor Iedereen” zal verhalen over stroom zonder winstoogmerk. Daarna vertelt Noah Broers, programmamanager van Almelo Energie, over nieuwe lokale ontwikkelingen. Mogelijk volgen daarna nog korte uiteenzettingen door sprekers van andere Twentse energie coöperaties. Er is volop tijd voor vragen en discussie.

Wind en Zon voor Iedereen

Niet iedereen kan zonnepanelen op zijn dak leggen of in de buurt wonen van een zonnepark. Technische beperkingen en de huidige wet- en regelgeving maken het nog niet mogelijk om energie direct te leveren aan de leden van energie coöperaties. Samen met de koepel van energie coöperaties streeft de landelijke stichting Grootouders voor het Klimaat naar het elimineren van belemmeringen en naar energiegelijkheid voor alle burgers: “Wind en Zon voor Iedereen”.

Praktische informatie

Gezien het onderwerp is ieder van harte welkom. De avond vindt plaats op woensdag 27 maart in De Hagedoorn. Adres: Wilgenstraat 11, Almelo. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Beëindiging programma ca. 21.30 uur.

Aanmelden

Deelname is gratis, een geheel vrijblijvende gift ter plekke is welkom. Vriendelijk verzoek aan geïnteresseerden zich te melden via het emailadres grootoudersvhklimaat.twente@gmail.com   Deelname is in volgorde van aanmelding.

BIEBcollege: Is er leven na de groei?
27 februari 2024

Kom naar het BiebCollege in Hengelo en laat je meenemen naar een gelukkiger, stressvrij en gezond Nederland.

Informatie en aanmelden op https://www.bibliotheekhengelo.nl/programma/968-biebcollege-is-er-leven-na-de-groei

Artikel in Hart voor Senioren Twente
20 januari 2024

In Hart voor Noordoost-Twente verscheen een artikel over de net opgerichte lokale groep Twente.

Lees het artikel hier.

Ga naar de inhoud