Manifest gepresenteerd

Manifest gepresenteerd

Grootouders overhandigen manifest aan CDA fractievoorzitter Van Haersma Buma

De nieuwe beweging Grootouders voor het klimaat heeft donderdagmiddag 19 januari in Den Haag het manifest Een leefbare wereld voor onze kleinkinderen aan CDA fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma overhandigd. De punten in het manifest zijn een oproep aan alle politieke partijen om klimaatverandering hoog op de agenda te zetten en klimaatbeleid vast te stellen voor de toekomstige generaties.

De Grootouders willen laten zien dat er in Nederland vele opa’s en oma’s zijn die zich zorgen maken over de wereld waarin hun kinderen en kleinkinderen opgroeien en zullen het manifest aan meerdere politieke leiders aanbieden.

In 2035 moeten alle huizen energieneutraal zijn’.
Van Haersma Buma had grote bewondering voor de Grootouders die twee keer per maand samenkomen op het Plein in Den Haag en namens velen hun stem laten horen. “Jullie demonstreren voor iets in plaats van tegen iets. ‘Doe meer’, is de boodschap en die handschoen pak ik graag op. Onze campagneslogan is ‘Als je het niet meer aan je (klein)kinderen kunt uitleggen dan is het tijd voor verandering. Het CDA, voor het land dat je door wilt geven.’ Dit sluit aan bij dit manifest. Klimaatverandering is misschien een gevaar dat je niet direct ziet, maar de dreiging is groot en handelen acuut nodig. Ik voel mij verantwoordelijkheid. Het is tijd om duurzaamheidsbeleid van papier om te zetten in beleid in de praktijk. Uiterlijk in 2035 moeten alle huizen energieneutraal zijn, de baten van windmolens moeten ook in de buurt terecht komen en een nationale investeringsbank zorgt ervoor dat we sneller richting een duurzame toekomst gaan. We moeten elkaar nationaal en internationaal scherp houdend want papier is geduldig, maar het klimaat niet.” 

Lees en teken het manifest via www.nieuw.grootoudersvoorhetklimaat.nl/manifest

Deel
Deel

Lees andere artikelen

19 juli 2024
Interview Philip Beekman met Duurzaam investeren
10 juli 2024
Het klimaat is niet links of rechts. Energiegemeenschappen van burgers*, hebben volgens Europa het volste recht hun eigen energie te...
5 juli 2024
De Pleindemonstratie op 4 juli startte met de bekende Grootouders-flashmob met begeleiding door enthousiaste musici. Daarna ontvingen we onze gast...
Ga naar de inhoud