Mijlpaal: oprichting vereniging “European Grandparents for Climate“
Logo European Grandparents for Climate

Mijlpaal: oprichting vereniging “European Grandparents for Climate“

In de loop van 2023 hebben de Europese Grootouders voor het Klimaat (www.grandparentsforclimate.eu) besloten een vereniging op te richten vooral ook om het Europees klimaatbeleid te ondersteunen en te helpen versterken.

Tijdens de komende ontmoeting in Brussel, van donderdag 30 november tot 3 december, hebben we gesprekken met verschillende leden van het Europees Parlement, die we ook in de toekomst willen voortzetten. Verder zullen we in Brussel werken aan een plan voor acties in de komende jaren.

Wij, Stichting Grootouders voor het Klimaat, zullen ons aanmelden als lid van deze vereniging (team: Ernst John Kaars Sijpesteijn, Hugo Swinnen, Gaby Doxiadis, Fenna van Nes en Philip Beekman). Naast Nederland zijn grootouder organisaties uit België, Denemarken, Engeland, Duitsland, Finland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland van plan zich in dit stadium aan te sluiten.

Klimaatmars

Op zondag 3 december wordt in Brussel een klimaatmars gehouden, mede georganiseerd door de Vlaamse en Waalse klimaatbeweging, onder het motto  “Elke tiende van een graad telt”. De Nederlandse leden van de Europese Grootoudergroep lopen mee, jullie ook??

Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@grootoudersvoorhetklimaat.nl ter attentie van Philip Beekman. Dan kunnen we afspreken waar we verzamelen.

Komt met velen, de Europese Klimaatbeweging is nu belangrijker dan ooit!

Deel
Deel

Lees andere artikelen

15 februari 2024
Op 15 februari 2024 waren Dieuwertje Wallaart en Lucas Jansen van de Jonge Klimaat Beweging te gast bij de Pleindemonstratie....
13 februari 2024
Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als,...
11 februari 2024
We zijn verheugd over het bericht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat zij met hun beleggingen voor 97 % uit...
Ga naar de inhoud