Negentig organisaties vragen aandacht voor natuur aan nieuwe Kamerleden
#groenestart - Fotografie Frank de Roo

Negentig organisaties vragen aandacht voor natuur aan nieuwe Kamerleden

Kamerplanten uitgedeeld voor een ‘groene start’

Alle nieuwe Tweede Kamerleden krijgen bij hun installatie vandaag een kamerplant aangeboden. Groene tv-tuinman Lodewijk Hoekstra doet dit namens 90 maatschappelijke organisaties en bedrijven, om hen een ‘groene start’ te wensen. De organisaties – van bouwbedrijf Heijmans tot de ANWB, Grootouders voor het Klimaat en verschillende natuur- en milieuorganisaties – willen met deze actie benadrukken dat één onderwerp de essentiële basis is van alle thema’s waar de nieuwe Kamerleden aan zullen moeten gaan werken: de natuur. Want zonder de natuur komen alle  belangrijke thema’s als gezondheid, woningbouw, landbouw en klimaat in gevaar.

We kunnen simpelweg niet zonder natuur, stellen de organisaties. “Zonder robuuste natuur is een leefbaar Nederland niet haalbaar. De natuur geeft ons schoon water, een groene leefomgeving, vruchtbare grond en gezonde lucht om in te ademen. We kunnen de natuur niet links laten liggen.” Daarom roepen zij de nieuwe Tweede Kamerleden vandaag op: bouw in deze nieuwe politieke periode samen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuur- en diervriendelijke landbouw.

Nu handen uit de mouwen

De Tweede Kamer kleurt zo vandaag symbolisch groen. De organisaties benadrukken: “Laten we samen niet alleen de Tweede Kamer, maar het hele land groen kleuren. Het is nu tijd om de handen uit de mouwen te steken, want we kunnen niet zonder natuur.”

Uitdelen bij de Tweede Kamer

Het uitdelen van de biologische kamerplanten vindt van 9:00 tot 11:00 uur plaats bij de hoofdingang van de Tweede Kamer, Prinses Irenepad 1.

Meer over de organisaties en de boodschap vind je op www.nietzondernatuur.nl.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

15 februari 2024
Op 15 februari 2024 waren Dieuwertje Wallaart en Lucas Jansen van de Jonge Klimaat Beweging te gast bij de Pleindemonstratie....
13 februari 2024
Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als,...
11 februari 2024
We zijn verheugd over het bericht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat zij met hun beleggingen voor 97 % uit...
Ga naar de inhoud