Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), stop met fossiel investeren!

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), stop met fossiel investeren!

PFZW investeert nog steeds 4,2 miljard euro in olie, kolen en gas.
Fossielvrij NL roept Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) op te stoppen met investeren in de ziekmakende fossiele industrie.

Gp Memes Ziekmakende Industrie Zorgverleners

PFZW is het pensioenfonds voor zorg- en welzijnsmedewerkers in Nederland. Met 2,9 miljoen deelnemers is PFZW het grootste pensioenfonds in Nederland na ABP, en zelfs het tiende pensioenfonds in de wereld. PFZW is dus een belangrijke speler met veel invloed. Als na ABP ook PFZW de geldkraan richting de fossiele industrie dichtdraait, zullen andere Nederlandse pensioenfondsen zeker volgen.
Zorgverleners hebben een campagne opgezet waarin ze zorgpensioenfondsen – waaronder PFZW – aanspreken op hun fossiele investeringen. Met elke handtekening onder de petitie neemt de druk op PFZW toe.

Teken de petitie en roep PFZW en de andere zorgpensioenfondsen op om te stoppen met investeren in de ziekmakende fossiele industrie.

Online meetups PensioenFonds Zorg en Welzijn, PFZW

Door Groen Pensioen georganiseerd met pensioendeelnemers werkzaam in zorg of welzijnssector. Ieder is van harte welkom!

De meetups zijn op:

  • 30 november van 20.00 uur tot 21.00 uur en    
  • 15 december van 20.00 uur tot 21.00 uur.  

Klik hier voor meer info & om je aan te melden voor de meetups!  

Aan het woord onder andere Serge Zweers hoe hij als arts zijn pensioenfonds aanspreekt op diens vervuilende beleggingen en Hiske Arts, campagneleider bij Fossielvrij NL, over hoe de druk van pensioendeelnemers heeft geleid tot het besluit van ABP te stoppen met fossiele beleggingen.

Klik hier voor meer informatie over de pensioendeelnemersbeweging Groen Pensioen die deze meetups faciliteert.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

28 november 2023
In de loop van 2023 hebben de Europese Grootouders voor het Klimaat (www.grandparentsforclimate.eu) besloten een vereniging op te richten vooral...
24 november 2023
Moet de economie krimpen om binnen de planetaire grenzen te blijven? Volgens Frans Vollenbroek hoeft dit niet. Het gaat erom...
23 november 2023
Ondanks de lage kosten van opwek van duurzame energie betalen we hoge tarieven aan de (vaak buitenlandse) energieleveranciers. De lokale...
Ga naar de inhoud