Petra Laseur onze Klimaatvoorleesgrootouder

Petra Laseur onze Klimaatvoorleesgrootouder

Vanaf de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) Petra Laseur de eerste Klimaatvoorleesgrootouder van Nederland. Zij spoort zo veel mogelijk grootouders, grootooms en groottantes aan om het hele jaar door op scholen, buurthuizen, BSO’s of kinderboerderijen voor te lezen over de opwarming van de aarde. Lees hieronder de leesmomenten van Petra Laseur die al zijn gepland.

Heb je nog een idee voor een locatie of evenement. Stuur een mail naar info@grootoudersvoorhetklimaat.nl

Vanaf de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) Petra Laseur is officieel benoemd door de burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden. Van Eert overhandigde haar de sjerp die is ontworpen door Janna van Maanen van Studio First Things First. De wereldkaart met het rode randje beeldt op een subtiele manier de opwarming van de aarde uit.

Na de overhandiging heeft Laseur de voorleesactie van de Dag van Duurzaamheid Onderwijs afgetrapt door voor te lezen uit ‘Sem en Saar geven positieve energie’, dat speciaal is geschreven voor de voorleesactie.

Het Rheden Nieuws en Omroep Gelderland schreven er artikelen over met mooie foto’s en er is een stukje te zien in het 17.00 uur Journaal van TV Gelderland (vanaf 07.30).

Petra Laseur zal dit schooljaar nog vaker gaan voorlezen en roept grootouders, grootooms en groottantes op om het hele jaar door op scholen, buurthuizen, BSO’s of kinderboerderijen voor te lezen over klimaatverandering en duurzaamheid. 

Actrice Petra Laseur leest tijdens Nederland Leest twee keer voor als Klimaatvoorleesgrootouder op de Roelof Venema School. Aan de groepen 4 leest Petra Laseur voor uit Duurzame oma van Sjoerd Kuyper en voor de groepen 6 uit Help mijn iglo smelt! van Natalie Righton & Ton Koene. Het belooft een mooie ochtend te worden.

Het evenement begint om 9.00u en zal eindigen op 10.30u. Wil je erbij aanwezig zijn? Stuur een mail: info@grootoudersvoorhetklimaat.nl

Mag Weg 21Mag Weg 20File1 E1573467277645

Op 31 januari reikten we voor de eerste keer de prijs uit voor het meest inspirerende Kinderklimaatboek. Petra Laseur was een van de juryleden. De andere juryleden waren Marc ter Horst (auteur), Lian Kandelaar (14 jaar, auteur en blogger), Lilly Platt (10 jaar Klimaatstaker) en Rijnvis Cranenbroek-van Wirdum (uitgever).

Van de vijf genomineerde boeken is 123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat het winnende boek!

Petra Laseur overhandigde de prijs aan auteur Mathilda Masters.

Klimaatboek K5A1164 Winnaar

Deel
Deel

Lees andere artikelen

28 november 2023
In de loop van 2023 hebben de Europese Grootouders voor het Klimaat (www.grandparentsforclimate.eu) besloten een vereniging op te richten vooral...
24 november 2023
Moet de economie krimpen om binnen de planetaire grenzen te blijven? Volgens Frans Vollenbroek hoeft dit niet. Het gaat erom...
23 november 2023
Ondanks de lage kosten van opwek van duurzame energie betalen we hoge tarieven aan de (vaak buitenlandse) energieleveranciers. De lokale...
Ga naar de inhoud