Pleindemonstratie bij Shell op 6 april onder ruime belangstelling!

4 april 2023

Vanwege het aantreden per 1 april van Frans Everts als nieuwe algemeen directeur van Shell Nederland is de Pleindemonstratie op 6 april om 14.00 uur eenmalig gehouden voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.

Er waren 45 grootouders aanwezig om Hans van Dijk en Marlies Gommers terzijde te staan. Zij hebben de Toekomststoel en onze open brief aan (een vertegenwoordiger van) Frans Everts overhandigd.

Marlies Gommers en Hans van Dijk binnen bij Shell

Wij willen de heer Everts een warm welkom bieden door hem onze zorg over te brengen over de rol die Shell wereldwijd en in Nederland speelt in de klimaatcrisis. Het is de strategie van Shell om de komende dertig jaar door te gaan met het winnen van olie en gas. Er is geen afbouwpad voor de winning van fossiele brandstoffen. De investeringen in duurzame energiebronnen blijven ver achter. Shell reclames geven geen reëel beeld.
Wij hebben een open brief aangeboden en een Toekomststoel, als symbool voor de rechten van toekomstige generaties. We rekenen erop dat de stoel een permanente plaats krijgt in de bestuurskamer.

Ter informatie: Shell maakte in 1991 al zelf deze waarschuwende film (Engels gesproken).

Shell weet allang van de dreigende door de mens veroorzaakte klimaatverandering en heeft dus maximale verantwoordelijkheid, maar doet onbeholpen weinig om de atmosfeer die ons tot voor kort beschermde te redden.

De Toekomststoel voor Frans Everts, de nieuwe president-directeur van Shell NL

Demonstratie bij Shell NL

Hans van Dijk doet verslag van het gesprek.

Ted AgesPleindemonstratie bij Shell op 6 april onder ruime belangstelling!