The Climate Miles 2021

The Climate Miles 2021

De beweging Grootouders voor het Klimaat vindt zijn oorsprong in de wandeltocht van Marjan Minnesma van Urgenda met een aantal medestanders in 2015.
Toen liepen ze in etappes naar Parijs voor de vergadering COP21 waaruit het Parijs-akkoord voortkwam.Climate Miles Credit Chantal Bekker Urgenda 09 Web 1 En tijdens die wandeltochten kwam het idee voor een beweging van Grootouders op.

Inmiddels zijn we bijna 6 jaar verder en staan de Grootouders voor het Klimaat vanaf december 2016 elke veertien dagen te demonstreren bij de Tweede Kamer.

Dit jaar wordt de Conference of the Parties (COP26) gehouden in Glasgow (UK). En ook dit jaar gaan we weer lopen: van de Eemshaven in Groningen naar Glasgow in Schotland.

De doelen en acties van Parijs zullen drastisch bijgesteld moeten worden om de opwarming op aarde onder de 1,5 – 2 graden te houden. We koersen nog steeds af op 3 graden opwarming aan het einde van deze eeuw, wat een onleefbare wereld betekent.
Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling houden we de catastrofes enigszins binnen de perken. We zien wereldwijd wat er nu al gebeurt, met een opwarming van ongeveer 1,2 graden.

Wil je meelopen met de Climate Miles 2021, en dat mag ook een klein stukje van het traject zijn, meld je dan aan via theclimatemiles.nl/aanmelden.

Op theclimatemiles.nl vind je alle praktische informatie over de wandeltocht. Dus haal je wandelschoenen uit de kast en meld je nu aan via de website.

Om in de stemming te komen kun je alvast deze video bekijken.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

28 november 2023
In de loop van 2023 hebben de Europese Grootouders voor het Klimaat (www.grandparentsforclimate.eu) besloten een vereniging op te richten vooral...
24 november 2023
Moet de economie krimpen om binnen de planetaire grenzen te blijven? Volgens Frans Vollenbroek hoeft dit niet. Het gaat erom...
23 november 2023
Ondanks de lage kosten van opwek van duurzame energie betalen we hoge tarieven aan de (vaak buitenlandse) energieleveranciers. De lokale...
Ga naar de inhoud