Toekomststoel aangeboden aan leden Tweede Kamer

Toekomststoel aangeboden aan leden Tweede Kamer

Op 27 september heeft een delegatie van de Grootouders de TOEKOMSTSTOEL aangeboden aan de vaste kamercommissie voor Economische zaken en Klimaat. Dit naar een idee van onze ambassadeur Jan Terlouw.

Ons doel is dat deze stoel, waar denkbeeldig de toekomstige generatie op zit, in de Tweede Kamer komt te staan, zodat bij ieder te nemen besluit het belang van al deze jonge mensen, namelijk een gezonde, leefbare aarde, voorop staat. Lees de tekst van de aanbiedings-speech.

Deze zgn. estafette-stoel zal in eerste instantie van Fractiekamer naar Fractiekamer gaan. Dan kan hij daar alvast effect hebben. We boden ook een petitie aan met een aantal voorstellen.

Bekijk hieronder de opnames van deze actie.

Als je vier minuten video te lang vindt kun je hier ook kortere fragmenten bekijken:

Fragment 1
Kamercommissie Ezk En Klimaat Ontvangt Toekomststoel En Petitie. Grootouder Leny Cobben Verwoordt Haar Zorg Om De Aarde En Die Van Kleinkind Tatum.
Fragment 3
Grootouder Corina Van Arnhem Biedt De Petitie Aan Die De Kamerleden Verzoekt Actie Te Ondernemen Om O.a. Het Recht Op Een Gezonde Leefomgeving In De Grondwet, Toetsbaar, Te Borgen.
Fragment 2
De Grootouders Geven De 2E Kamerleden Opdrachten Mee.
Fragment 4
Buiten Wordt De Toekomststoel Warm Ontvangen Door Joris Thijssen Pvda, Suzanne Kröger Groen Links, Raoul Boucke D66, Pieter Grinwis Christen Unie, Renske Leijten Sp, Laurens Dassen Volt En Agnes Mulder Cda. Ze Krijgen Een Opdracht Mee: Neem Geen Beslissingen Die Schadelijk Zijn Voor Volgende Generaties!
Deel
Deel

Lees andere artikelen

19 juli 2024
Interview Philip Beekman met Duurzaam investeren
10 juli 2024
Het klimaat is niet links of rechts. Energiegemeenschappen van burgers*, hebben volgens Europa het volste recht hun eigen energie te...
5 juli 2024
De Pleindemonstratie op 4 juli startte met de bekende Grootouders-flashmob met begeleiding door enthousiaste musici. Daarna ontvingen we onze gast...
Ga naar de inhoud