Toekomststoel van “Grootouders voor het Klimaat” op z’n plek bij de SER

Toekomststoel van “Grootouders voor het Klimaat” op z’n plek bij de SER

Donderdag 26 oktober werd de Toekomststoel van de stichting “Grootouders voor het Klimaat” in de raadsvergadering aangeboden aan voorzitter Kim Putters van de Sociaal Economische Raad.
Haagse Grootouders waren aanwezig bij de vergadering, waar de nieuwe SER-doelstelling werd vastgesteld en het SER Jongerenplatform een presentatie hield.

Kim Putters en grootouder Ilona Hofstra verkenden de rol die de stoel kan spelen in de adviezen die regering en parlement gevraagd en ongevraagd van de SER ontvangen.
Voor KIm Putters, ligt de opdracht, gesymboliseerd door de Toekomststoel, in het verlengde van de nieuwe SER doelstelling, zoals die deze ochtend werd aangenomen door de voltallige vergadering:

“Het bevorderen van brede welvaart waar samenleving, economie en milieu in balans zijn, hier en nu, later en elders.
Duurzame groei is economische ontwikkeling waarbij de druk op mens en milieu en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen hier en elders worden geminimaliseerd.”

De Toekomststoel zal een gewenste en zichtbare toetssteen zijn voor de leden van de SER, die met elkaar onze “polder” vertegenwoordigen en niet onder water willen komen staan.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

28 november 2023
In de loop van 2023 hebben de Europese Grootouders voor het Klimaat (www.grandparentsforclimate.eu) besloten een vereniging op te richten vooral...
24 november 2023
Moet de economie krimpen om binnen de planetaire grenzen te blijven? Volgens Frans Vollenbroek hoeft dit niet. Het gaat erom...
23 november 2023
Ondanks de lage kosten van opwek van duurzame energie betalen we hoge tarieven aan de (vaak buitenlandse) energieleveranciers. De lokale...
Ga naar de inhoud