Webinar: “De stem van de volgende generaties”
Afgelopen
Afgelopen

Webinar: “De stem van de volgende generaties”

25 april 2023
19:30
Online
Sarah Oeij portret|Geert Noordzij

Op 25 april 19:30- 20:30 organiseerden we een webinar, dat ging over “De stem van volgende generaties voor een leefbare aarde”.

Grootouders voor het Klimaat voeren een campagne voor de “Toekomststoel”. Het doel daarvan is om daar waar besluiten worden genomen die voor volgende generaties belangrijk zijn, maar waar jongeren geen stem hebben, een stoel te plaatsen. De Toekomststoel  herinnert de aanwezigen aan de gevolgen die besluiten zullen hebben voor volgende generaties.

Dit webinar is daarom gewijd aan “De stem van volgende generaties”. Wat vinden jongeren belangrijk voor het behoud van een leefbare aarde? Hoe kijken zij naar ons, ouderen en onze (mede-) verantwoordelijkheid voor de huidige klimaatcrisis?

In dit webinar is het woord aan Sarah Oeij (24), V.N. Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling voor Nederland en aan Geert Noordzij (19), gemeenteraadslid in Amsterdam.

Sarah Oeij Portret
Sarah Oeij

Sarah Oeij (24 jaar) is VN Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling voor Nederland. Ze vertegenwoordigt de stem van jongeren op klimaattoppen en andere VN-bijeenkomsten zoals de VN Waterconferentie die vorige maand plaatsvond. De Jongerenvertegenwoordigers zitten in de Nederlandse delegatie en spreken dus veel met beleidsmedewerkers, de politiek en andere belanghebbenden. Het doel is de stem van jongeren te laten doorklinken in de internationale debatten. Sarah geeft samen met haar collega’s gastlessen, organiseert evenementen en workshops om zo de stem van jongeren goed in kaart te brengen. Naast deze functie studeert Sarah momenteel Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, en hoopt deze zomer af te studeren.

 

 

Geert Noordzij
Geert Noordzij

Geert Noordzij (19 jaar) vindt de stem en ideeën van jongeren in de politiek heel belangrijk. Momenteel studeert hij rechten. Geert zit als jongste raadslid voor de PvdA in de gemeenteraad van Amsterdam. Hij houdt zich bezig met circulaire economie, afval en groen in Amsterdam. Hij was actief voor Fridays voor Future en werkt geregeld bij de Boshalte, een cafeetje en sociale onderneming bij het Amsterdamse bos.

Ga naar de inhoud